Morega: “Bătălia pe Colegiul 1 de Senat se va da între Ruşeţ şi Petrescu”

356

Deputatul independent de pe Colegiul 1, Dan Morega, este convins că lupta electorală pe Colegiul 1 de Senat se va da între pedelistul Ion Ruşeţ şi popularul Ilie Petrescu. În opinia parlamentarului, Ruşeţ ar putea obţine al doilea mandat de senator doar prin redistribuire, Dian Popescu, candidat USL, neavând nicio şansă în confruntarea voturilor la Senat. Morega consideră că bătălia între cei doi va fi dificilă deoarece Ilie Petrescu, prim-vicepreşedinte PPDD Gorj, are susţinere în zona Motru, acesta obţinând la localele din vară 4500 de voturi în acest municipiu.

Morega a calculat şansele fiecărui candidat de pe Colegiul 1 de Senat, dar şi şansele mari ale lui Toni Greblă de a închide Colegiul 2 de Senat, obţinând peste 50% de voturi. În atare condiţii, lupta pentru Colegiul 1 de Senat, pe care va concura Ion Ruşeţ, Ilie Petrescu şi Dian Popescu se va tranşa la redistribuire. “Senatorul PSD, Toni Greblă, are experienţă electorală şi este aproape imposibil ca acesta să nu obţină 50% plus unu la alegerile parlamentare pentru Colegiul 2. În concluzie, candidatul USL are şanse maxime să obţină al doilea mandat de senator. Situaţia lui Greblă va afecta şi lupta electorală pe Colegiul 1 de Senat, unde câştigătorul va fi declarat prin redistribuire. Cel mai bine plasat candidat în Colegiul 1 va beneficia şi de voturile rămase de la Greblă, aici şanse mici având Dian Popescu. Lupta se va da între candidatul ARD, Ion Ruşeţ, şi candidatul PPDD, Ilie Petrescu”, a declarat deputatul Morega.

“Ruşeţ, şanse mari”
Parlamentarul Morega crede astfel că dacă Ruşeţ “se va coborî cu mintea şi trupul la nivelul fiecărei localităţi şi va discuta cu electoratul, dacă va discuta problemele oamenilor din colegiu şi le va explica, că îi poate sprijini să le rezolve, măcar pe o parte dintre acestea, va câştiga cu siguranţă”. Morega consideră însă că victoria lui Ruşeţ nu va fi prea uşoară asta deoarece şi Ilie Petrescu este un adversar redutabil. “Nu trebuie să uităm o problemă de fond şi să judecăm drept. Petrescu ştie să îşi facă campanie din om în om, din sat în sat, din comună în comună. Mai mult, ştiu cum îşi face Petrescu campanie din 2008 când a fost contracandidatul meu pe Colegiul 1 de Deputaţi. Este foarte dinamic, pleacă cu 4500 de voturi în buzunar, în cursa pentru Senat, voturi obţinute la Motru, la locale. Mai are şi minerii care îl cunosc, fiind de-al lor, şi a mai fost şi două mandate senator”, a completat Morega, care a menţionat că startul pentru Senat s-a dat, dar rămâne să se vadă cine va câştiga, Ruşeţ sau Petrescu.

Cupă va închide Colegiul 1 de Deputaţi
În ce priveşte Colegiul 1 de Deputaţi, Morega este convins că cel care va obţine şi chiar va închide colegiul va fi Ion Cupă, candidat PDL, acesta subliniind cele declarate în urmă cu o lună de zile. “În Gorj sunt oameni care îşi doresc să voteze un gorjean, un om de-al lor din localitate, om care face parte din colegiul pe care candidează. Nu agreează gorjenii un om din afară. Până acum dintre cei care îşi anunţă candidatura, singurul Ion Cupă, îndeplineşte criteriile cerute de electori. El poate chiar să închidă colegiul, dar depinde numai de el felul pragmatic în care îşi va face campanie electorală. Ştiindu-l însă un om potrivit să ducă o luptă pe care nu va dori să o piardă mai mult ca sigur că el va fi viitorul deputat de pe Colegiul 1”, a declarat Morega care este convins de succesul acestuia la parlamentare. “Fiind deputat pe Colegiul 1, loc în care oamenii ştiu foarte bine legătura mea strânsă cu ei, aducerea de bani pentru proiectele localităţilor din colegiu dar şi legile iniţiate şi adoptate, sunt convins că oamenii de bună credinţă de aici vor fi alături de Cupă şi îl vor sprijini. Asta deoarece Cupă se va angaja să rezolve problemele oamenilor din Colegiul 1 şi va continua până la finalitate proiectele începute de mine. Pe mine nu mă interesează culoarea politică a candidatului şi doar dacă acesta se va angrena în viaţa comunităţii de pe Colegiul 1, urmând să rezolve problemele acestora”, a completat deputatul.

Morega: “Rămân în viaţa publică”
Parlamentarul independent a subliniat că el niciodată nu a pus interesele sale personale mai presus de cele generale ale oamenilor. Din acest motiv, Morega a menţionat că va rămâne activ în viaţa publică, şi după finalizarea mandatului său de deputat. “Niciodată nu voi ieşi din viaţa publică. După o viaţă de om în slujba gorjenilor, cât voi mai avea sănătate, putere şi minte voi sluji, în continuare, interesele acestora”, a conchis parlamentarul de Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here