Moralul politic scăzut al liberalilor din Gorj, ridicat cu Crin

381

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, vine astăzi la Gorj pentru o vizită de câteva ore, cu scop electoral, acţiunea fiind pregătită din pripă şi sub presiunea acţiunii de amploare a PSD-ului de sâmbătă de la Rovinari. Antonescu poposeşte însă după o lungă perioadă de timp în judeţul lui Ponta, neuitând vremea când era aşteptat aici cu sălile pline urmare a alianţei USL, atunci în vigoare. Acum însă Antonescu nu mai vine în judeţul victoriei cu acelaşi entuziasm, USL-ul s-a rupt, PNL Gorj este destrămat iar primarii partidului au căutat adăpost sub umbrela PSD. Moralul liberalilor, lăsaţi fără funcţii în minerit şi energie, cu o parte a primarilor pro-PSD, şi cu o conducere a organizaţiei judeţene intens criticată, este astfel la pământ. În câteva ore mai precis de la 10.30-18.30, Crin Antonescu trebuie să facă minuni, cel puţin asta aşteaptă de la el aleşii, dezamăgiţi de ruperea USL şi de felul deplorabil cum a ajuns să fie condus PNL Gorj.

Vizita lui Crin Antonescu, şeful PNL, a fost trasată pe bucăţi de la finalul săptămânii trecute când liberalii gorjeni au primit de la PSD lovitura de graţie. Adică aceea că Ponta va organiza un miting la Rovinari înaintea lor, iar acţiunea lor de astăzi va fi pusă în umbră de aceea a foştilor parteneri politici. Cu toate acestea, liberalii au realizat că nu trebuie să lase garda jos şi s-au mobilizat, cu greu, pentru a-i pregăti un program electoral lui Antonescu în judeţul roşu. S-a anunţat astfel prezenţa a 2500 de liberali la întâlnirea de la Rovinari, care, pentru a evita un eşec, s-a anunţat că nu va fi un miting electoral, ci o “Delegaţie Permanentă a PNL lărgită”. Anunţul acesta a lui Dian Popescu este însă în contradicţie cu propriul program anunţat de PNL Gorj presei pentru Crin Antonescu, în care mitingul electoral este anunţat că se va desfăşura la Rovinari azi între orele 17.30-18.30.
“Noi nu avem miting. Noi avem o adunare a PNL pe esplanada de la Rovinari. Nu este miting, nu vin decât membrii PNL cu maşinile personale.(..) Crin Antonescu nu va discuta decât cu membrii PNL”, declara Dian, ieri, la Radio Omega.

Zece minute pe la primăriile PNL
Până la mitingul care nu este miting, Antonescu va trece ca acceleratul prin primăriile Polovragi, Novaci, Săcelu, unde va sta, după caz, între zece şi douăzeci de minute, pentru a le ridica moralul primarilor din aceste localităţi şi membrilor de partid că şi “PNL trăieşte”.
Antonescu se va concentra apoi pe Cărbuneşti, localitatea de unde provine candidatul PNL la parţiale, Mihai Mazilu, unde va vizita, la fel de scurt, spitalul din localitate. Se va îndrepta apoi spre Ţicleni unde va fi găzduit şi omenit de către Dian Popescu la hotelul propriu. Masa lui Crin se va lungi şi va totaliza timpul total petrecut în localităţile vizitate la viteză, ca apoi şeful PNL să se îndrepte spre Mănăstirea Tismana, loc de întâlnire a lui Crin cu maica stareţă de aici.

Mulţumiri pentru icoană
Crin nu se duce însă la mănăstirea din Gorj să se reculeagă ori să se roage pentru un procent ridicat al partidului la alegerile din 25 mai, ci pentru a se întâlni cu stareţa lăcaşului de cult căreia vrea să-i mulţumească pentru un cadou religios făcut pe când politicianul era mare şef la Senat. De la Mănăstire, cu sufletul împăcat, Crin a cerut o baie de mulţime în centrul municipiului, după care va staţiona la sediul PNL Gorj, şi apoi va pleca spre Drăguţeşti. Crin se va duce aici să-l împace pe Vasile Moşoiu, primarul de Drăguţeşti, supărat rău pe liberali şi tot mai apropiat PSD. Moşoiu nu-l va întâmpina pe Crin de pe bannerele cu PSD amplasate în comună, ci personal, la primărie, a anunţat Dian Popescu, care a vrut astfel, ieri, să mai diminueze din ruşinea creată de primarii PNL care au petrecut sâmbătă la braţ cu social-democraţii la mitingul PSD de la Rovinari.

crinOprire la mitingul-delegaţie de la Rovinari
Însoţit de Moşoiu şi de restul primarilor vizitaţi pe drum, Crin şi staff-ul PNL se va opri la Rovinari, dar nu la un miting, ci la o şedinţă în aer liber cu membrii partidului. Că nu or fi acolo 2.500 nu va fi bai, mai ales că Antonescu va sta în localitatea administrată de Dorin Filip doar o oră sau mai puţin, după care va pleca. Raita pe la primarii fideli PNL şi staţionarea la şedinţa publică la Rovinari trebuie să aibă însă efect, crede Crin Antonescu, pentru scorul partidului de pe 25 mai. Vizita trebuie să-i crească, de asemenea, şansele şi lui Mihai Mazilu, intrat în cursa pentru Colegiul 2 de Senat la cererea primarilor colegi care au dezertat, între timp, la PSD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here