Monica Iacob-Ridzi s-a autosuspendat, Manţog nu

146

monica_iacob_ridzi_16146300Deputatul PDL, Monica Iacob-Ridzi, a transmis sâmbătă Biroului Permanent o cerere de autosuspendare din partid. Preşedintele PDL, Emil Boc, a menţionat, la sfârşitul săptămânii, că o formulă statutară va fi consfinţită în 5 martie, dată la care urmează să aibă loc reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC).

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat recent că a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare al PDL ca acei membri PDL care sunt trimişi în judecată prin rechizitoriu al Parchetului să fie suspendaţi din partid până la soluţionarea definitivă în justiţie a situaţiei lor. Actualul Statut al PDL nu conţine prevederi în acest sens. Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a declarat recent, că s-ar fi autosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis. Ea s-a declarat în favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, dar a spus că şi-ar dori să aibă şi acum posibilitatea statutară de a se autosuspenda în faza de urmărire penală.

Ridzi a precizat că nu va demisiona din Parlament, argumentând că statutul de parlamentar nu împiedică derularea procedurii în Justiţie în cazul său, precum şi că a fost aleasă prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegătorilor din colegiul său din Hunedoara sunt că trebuie să-şi continue activitatea.

Pedelistul gorjean Ionel Manţog nu a făcut acest gest deşi deja doi deputaţi, Cosmin Popescu şi Monica Iacob Ritzi, au apelat la această metodă. Manţog a declarat doar verbal că se vede autosuspendat din partid, dar nu şi-a dus gestul până la capăt.

A.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here