Momentul adevărului

314

Echipa de handbal a Energiei evoluează la Odorhei sub presiunea celor două rezultate negative realizate în primele runde ale campionatului.

Liviu Andrieș a fost nevoit să se adune repede după eșecul cu HC Vaslui, înfrângere care a declanșat criza la Energia, asta pentru că pe echipa gorjeană o așteaptă un nou meci dificil, cel din deplasare cu HC Odorhei. Antrenorul Energiei acceptă că “tunurile” au fost puse pe el și pe echipa sa pe bună dreptate, evoluțiile din primele două jocuri lăsând mult de dorit. Întâlnirea dintre conducere și jucători și antrenori, spune Andrieș, a fost una în care șefii clubului au cerut ca situația să fie redresată în următoarele partide: “Nu avem ce reproşa conducerii. Speră în jucători şi în mine, conducerea şi-a făcut treaba, noi suntem datori. Ni s-au reproşat jocul şi rezultatele slabe, e normal şi noi trebuie să găsim soluţii. Ni s-a impus să ieşim din această pasă, sunt primele două etape, vrem să obţinem rezultate bune de acum înainte”, a declarat Liviu Andrieș. Ca și până acum, antrenorul gorjenilor atrage atenția că nimic nu este jucat, nimic nu este pierdut încă, multe echipe fiind de o valoare apropiată, iar meciurile pot oferi multe surprize și de acum înainte: “Este un campionat nebun, un campionat în care nu sunt echipe favorite şi slabe. Acum toate meciurile vor fi grele, se vor decide pe final, aşa că o greşeală poate cântări decisiv. Trebuie să strângem rândurile, să găsim soluţii în apărare şi atac, să rezolvăm problemele care sunt destul de mari”, a mai spus Andrieș.

“Odorheiul are prima șansă”
Dacă handbaliștii gorjeni au început cu stângul actuala stagiune, una în care Energia țintește o prezență în primele 6, adversara din această rundă, HC Odorhei, a pornit ca din tun. Elevii lui Vlad Caba s-au impus în prima etapă în deplasare, chiar la Vaslui, contra echipei care a adus tristețe la Târgu Jiu în runda a doua, o etapă în care Odorheiul a stat. Andrieș consideră că adversara echipei sale pornește în meci cu prima șansă având și atuul terenului propriu, însă Energia va căuta victoria la Odorhei pentru a ieși cât mai repede din criză: “Ținând cont de ce lot are Odorheiul şi ce loc a ocupat anul trecut şi ce obiective şi-au propus, o victorie a noastră e clar că va veni doar în urma unui joc bun. Sunt legate una de alta. Dacă vom câştiga vom juca bine. E un meci greu, Odorheiul pleacă cu prima şansă, dar nu mergem cu capul plecat, mergem să ne jucăm şansa. Acolo am jucat bine, am câştigat puncte, sper ca şi acum să câştigăm. Orice victorie acoperă chiar și evoluţiile mai puţin bune. Dacă vom câştiga, iar evoluţia noastră va fi mai puţin bună, rămâne victoria. Putem juca bine dar să pierdem, dar sper să câştigăm în urma unui joc bun”, a mai declarat Andrieș.

Fără Sifre
Energia a avut în acest debut de sezon, și încă mai are, serioase probleme de lot, problemele venind în urma unor accidentări ce au afectat serios jocul echipei. Kekezovic, extrema stânga a gorjenilor, va strânge din dinți și va încerca să joace la Odorhei după ce s-a accidentat în precedenta deplasare și nu a putut evolua decât în debutul partidei cu HC Vaslui, însă fără nicio realizare importantă. În schimb, pe partea opusă, Adrian Sifre, extrema spaniolă ce a fost adus ca titular al extremei dreapta, a rămas acasă și urmează să efectueze un control medical suplimentar deoarece încă mai acuză dureri la umăr după o accidentare suferită chiar la Odorhei. Despre revenirea lui Mota nu se poate vorbi în acest an, poate spre finalul sezonului, iar acest lucru îl apasă pe Dorin Dragnea, pe umerii căruia a rămas întreaga responsabilitate a ordonării atacurilor echipei gorjene în condițiile în care el este folosit de Andrieș și în faza de apărare: “Având în vedere că în handbalul modern nu poți juca 60 de minute, atac-apărare, îmi trebuie și mie un om care să mă ajute, să mă schimbe. Mai obosesc, mă mai enervez, ne mai trebuie ajutor pe fiecare post. E foarte greu să spun cum va fi meciul de la Odorhei. Cred că va fi greu, la fel ca meciurile de anul trecut. Sperăm să scoatem măcar un punct, deși ne dorim să le aducem pe toate trei. Va fi greu, dar noi o să facem tot posibilul”, a declarat conducătorul de joc al gorjenilor.

Programul etapei a III-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin:
Vineri, ora 18:00 / HC Odorhei – Energia Târgu Jiu (Digi)
Vineri, ora 20:00 / HC Vaslui – Steaua București
Sâmbătă, ora 14:00 / Dinamo București – CSM București (Digi)
Sâmbătă, ora 18:00 / CSM Călărași – Știința Bacău
Luni, ora 18:00 / Minaur Baia Mare – Poli Timișoara (Digi)
Partida Potaissa Turda – HCM Constanța a fost amânată pentru 1 octombrie.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here