Moisescu: „Sifilisul nu împiedică tinerii să studieze”

206

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj consideră că fişele medicale care le sunt cerute absolvenţilor de liceu pentru înscrierea la facultate sunt depăşite. Acesta consideră că anumite diagnostice nu îi pot împiedica pe pacienţi să studieze, prin urmare, nu ar trebui menţionate în respectivele documente medicale.

Preşedintele AMPF Gorj nu este deloc mulţumit de modul în care trebuie completate fişele medicale care le sunt necesare tinerilor pentru înscrierea la facultate. El consideră că anumite informaţii din aceste fişe sunt irelevante pentru capacitatea de studiu a candidatului, viitor cursant. „Eu scot din start razele, pentru că nu este normal să iradiezi un pacient sănătos; aici am noroc cu legislaţia, care îmi permite să exclud razele şi să le impun doar acolo unde există suspiciunea de boală. Dar, problema rămâne la VDRL, analiza de sânge care ne spune dacă pacientul are sau nu sifilis. Trebuie să fie înţeles foarte bine faptul că sifilisul nu îi împiedică pe pacienţi să studieze”, a explicat medicul Moisescu.

„Este de pe vremea comuniştilor”
În opinia preşedintelui Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, întreaga responsabilitate asupra informaţiilor din fişele medicale este asumată de medicul de familie. „Fişa este de pe vremea dinozaurilor comunişti. După părerea mea, medicul de familie îşi asumă dacă pacientul este apt sau nu pentru cursurile pe care urmează să le parcurgă”, punctează Moisescu. Totodată, medicul Mihai Moisescu spune că efectuarea acestei analize de sânge este, de multe ori, doar o „industrie” producătoare de venituri pentru unele unităţi medicale, tinerii plătind fişa, dar neefectuând analiza, la modul real.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here