Moisescu pregăteşte o şedinţă cu medicii de familie gorjeni

145

medici_de_familiePreşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu, va organiza o şedinţă la care sunt invitaţi toţi medicii de familie din judeţul nostru. Aceasta urmează a se desfăşura peste două săptămâni. Tema dezbaterii va fi noul proiect al Legii Sănătăţii.

Mihai Moisescu spune că soarta medicilor de familie din judeţul nostru a rămas doar în mâinile Patronatului. Prin urmare, acesta se va îngriji de binele cadrelor medicale. „Soarta medicilor de familie a rămas strict în mâinile noastre. Am avut 176 de membri, dar mai sunt 130 pentru că restul nu şi-au plătit cotizaţia”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.

Întâlnire cu toţi medicii de familie gorjeni

În data de 15 decembrie, Mihai Moisescu invită toţi medicii de familie din judeţul nostru la o şedinţă unde se vor ţine dezbateri pe tema noului proiect al Legii Sănătăţii. „La 15 decembrie vom avea o mare şedinţă cu toţi medicii de familie din Gorj şi le vom prezenta noul proiect de lege a Sănătăţii. Acesta aduce mari modificări faţă de Legea 95. Practic, totul se va schimba. Noua lege urmează a se adopta prin asumarea răspunderii. De aceea, noi am pregătit o serie de modificări la proiectul de lege; le vom prezenta medicilor de familie din Gorj, le vom discuta şi apoi le vom trimite ministrului Sănătăţii”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Noua Lege a Sănătăţii ridică probleme

APMF Gorj a intrat în posesia noului proiect de lege şi l-a analizat, schiţând o serie de modificări la prevederile acestuia. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, dacă intră în vigoare noua Lege a Sănătăţii se vor ridica mari probleme de finanţare şi nu numai. În plus, Moisescu mai spune că în urma aplicării acestei legi, medicina de familie ajunge să fie în subordinea autorităţilor locale şi a Direcţiei de Sănătate Publică. Multe alte noutăţi aduce proiectul de lege, sau, după cum susţine medicul Mihai Moisescu, „totul se va schimba”. La şedinţa din 15 decembrie, organizată de APMF Gorj sunt aşteptaţi toţi medicii de familie din judeţul nostru, deoarece, spune Moisescu: „Patronatul a rămas singurul for care apără interesele medicilor de familie”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here