Moisescu: „Dă-i salariu de 6.000 lei unui medic şi va renunţa la plic”

302

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj este de părere că o majorare a veniturilor cadrelor medicale ar stopa plecările. Mai mult decât atât, Moisescu spune că ar dispărea şi şpăgile din sistemul sanitar, dacă medicii ar avea salarii bune.

Mulţi dintre angajaţii sistemului sanitar aleg să-şi caute norocul pe alte meleaguri. Nu doar medicii părăsesc acest sistem, ci şi asistentele sau farmaciştii. Tinerii medici caută condiţii cât mai bune de lucru, dar şi venituri pe măsură. Pentru că spitalele noastre nu le mai oferă ceea ce-şi doresc, mulţi dintre aceştia aleg să plece în străinătate. Sistemul sanitar românesc este o dezamăgire nu doar pentru pacienţii care se tratează în cadrul său, ci şi pentru cadrele medicale. De departe acesta nu are cum să satisfacă nevoile unui medic. Tocmai de aceea, necesitatea creşterii veniturilor medicilor este imperios necesară. „Astărăstoaie spunea că vrea să crească veniturile medicilor. Nu-i rău, dar care e medicul care acceptă să rămână pentru 50, 60 sau 100 de lei în plus? Eu nu cred că sunt interesaţi medicii de o sumă modică. Dă-i 6.000 de euro şi va renunţa la plic”, declară Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Medicii şi asistenţii pleacă din spitalele noastre, unde sunt plătiţi mult sub aşteptările lor şi se orientează către oraşele unde au condiţii excepţionale de lucru, dar şi venituri pe măsură. Într-un sistem subfinanţat, elitele nu au nicio motivaţie să rămână.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here