Moisescu: „CJAS Gorj este între ciocan şi nicovală”

274

În urma întâlnirilor organizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj cu medicii de familie din judeţul nostru, Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj spune că reprezentanţii CJAS sunt receptivi la propunerile cadrelor medicale, însă sunt nevoiţi să respecte cerinţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj nu are ce să reproşeze conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în privinţa instruirilor organizate la nivel judeţean pe tema cardului de sănătate. Astfel, Mihai Moisescu spune că, deşi a existat receptivitate din partea reprezentanţilor CJAS, directivele venite de la centru nu sunt pe placul medicilor. „Am avut o discuţie cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi vreau să menţionez că ei sunt receptivi la propunerile noastre, dar sunt nevoiţi să respecte şi cerinţele de la CNAS. Practic, reprezentanţii Casei Gorj sunt între ciocan şi nicovală. Problema este  că CNAS nu lasă Casele judeţene să fie autonome”, declară Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.

Nu se grăbesc să-şi cumpere cititoare de carduri
Achiziţionarea cititoarelor de carduri intră în atribuţiile medicilor, ei fiind obligaţi să le cumpere, după cum a precizat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj. Totuşi, medicii nu se grăbesc să le achiziţioneze. „Să nu se aştepte să le achiziţionăm prea repede”, susţine Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Odată ce pacientul a ajuns la cabinet, cardul va fi trecut prin cititorul de card din cabinetul medicului, iar pacientul îşi va introduce codul PIN. Serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar în baza cadrului naţional de sănătate, care reprezintă codul de acces pentru toate sistemele informatice ale instituţiei şi conţine datele de identificare ale fiecărui asigurat. Practic, cardul va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).
Astfel, fiecare persoană care se prezintă la medic va trebui să aibă asupra sa cardul de sănătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here