Moisescu: „Îi mulţumim ministrului Sănătăţii că s-a gândit la noi”

302

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinii de Familie, ministrul Sănătăţii a transmis un mesaj medicilor de familie din ţara noastră. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, apreciază iniţiativa lui Eugen Nicolăescu, precizând că acest gest este un lucru bun.

Pe 19 mai s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Medicinii de Familie. Cu acest prilej, ministrul Sănătăţii a transmis un mesaj medicilor de familie. În opinia ministrului, medicul de familie este astăzi cel mai apropiat exponent al sistemului sanitar de cetăţean, fie că este pacient, fie că este un simplu om care are nevoie de ajutor profesionist atunci când sănătatea lui este în pericol. Medicul de familie este cel care reprezintă temelia sistemului sanitar românesc, indiferent care au fost abordările autorităţilor pe parcursul guvernărilor, statutul acesta urmând să se consolideze şi să asigure cetăţeanului o mai mare speranţă că are un medic care poate interveni la nevoie, dar nu numai atât.

Moisescu: «E o urare de “La mulţi ani!”»
Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, apreciază iniţiativa ministrului Eugen Nicolăescu. „Este o urare echivalentă cu un „La mulţi ani!”, pentru care îi mulţumim ministrului Nicolăescu. Este un lucru bun că s-a gândit la noi”, mărturiseşte Moisescu.
În mesajul ministrului se mai precizează că „medicul de familie va îndeplini pe lângă calitatea statuată deja de medic curant şi cel de consilier de sănătate, de promotor al unui stil de viaţă sănătos, de educare a cetăţenilor din punct de vedere al învăţării cum putem să prevenim, să ne protejăm, să apelăm la medic şi atunci când suntem sănătoşi”. Reprezentantul medicilor de familie gorjeni consideră că tema prevenţiei necesită o altfel de abordare. „Ceea ce nu poate ministrul Eugen Nicolăescu să înţeleagă este că medicina de familie este o profesie liberală; este la latitudinea medicului ce trebuie să facă. Prevenţia, în România, este făcută de epidemiologi, de medicii de la Medicina Muncii, cei de la Igienă şi aşa mai departe. Există cadre medicale specializate în acest domeniu, care asta trebuie să facă: prevenţie”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.
De menţionat că ministrul Sănătăţii îi asigură pe medicii de familie de toată consideraţia sa: „vă asigur, de asemenea, de o sinceră apreciere pentru modul serios în care vă exercitaţi profesia şi am credinţa că devotamentul dumneavoastră va fi perceput de toţi cetăţenii care apelează la serviciile pe care le oferiţi”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here