Moisescu: „Refuz categoric să dau banii înapoi!”

185

Reprezentanţii Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj continuă lupta cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Imputarea unor sume de bani i-a determinat pe medici să ia atitudine. Pentru că răspunsul conducerii CJAS nu i-a mulţumit, aceştia îl contestă şi chiar subliniază faptul că se va ajunge la instanţă, dacă nu se va rezolva problema semnalată. Mihai Moisescu, preşedintele APMF spune că nu va înapoia niciun ban, considerând că nu are nicio vină pentru situaţia creată.

În urma unor notificări trimise de către C.J.A.S Gorj unui număr mare de medici de familie, membri ai Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie, prin care li se cere să achite debite către Casă, debite constituite în urma Deciziei Curţii de conturi a României, Camera de Conturi Gorj nr. 1283/08/05/2013, conducerea APMF a transmis preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate o solicitare în vederea lămuririi acestei probleme. Nemulţumit de răspunsul primit, Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj l-a contestat, spunând chiar că „dacă nu se va rezolva problema se va ajunge în instanţă şi este posibil ca demersul să capete caracter penal”.

„Nu am nicio vină!”
Întreaga nemulţumire a medicilor de familie a pornit de la o notificare prin care li se cere să achite o serie de debite în scopul recuperării „prejudiciului”, cauzat de eliberarea unor reţete compensate sau gratuite de către medicii de familie unor asiguraţi internaţi în spital. „Le-am arătat celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că nu scrie nicăieri că medicul de familie nu ar avea dreptul să dea acele reţete. Eu am declaraţii de la pacienţi că nu au fost internaţi atunci. Tocmai de aceea, eu refuz categoric să dau banii înapoi pentru că eu nu am nicio vină”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Medicul Mihai Moisescu ar avea de înapoiat suma de 16 milioane lei vechi, însă el spune că la alţi colegi de-ai săi prejudiciul se ridică şi la 100 milioane lei vechi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here