Moisescu: „Nu există bază legală pentru recuperarea prejudiciului de către CJAS!”

159

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu, nu acceptă ideea că trebuie să plătească un prejudiciu către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Medicul spune că nu crede că există bază legală pentru recuperarea respectivelor sume. Din acest motiv, Moisescu a cerut reprezentanţilor CJAS să-i pună la dispoziţie legislaţia.

În urma unor notificări trimise de către C.J.A.S Gorj unui număr mare de medici de familie, membri ai Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie, prin care li se cere să achite debite către Casă, debite constituite în urma Deciziei Curţii de conturi a României, Camera de Conturi Gorj nr. 1283/08/05/2013, conducerea APMF a transmis preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate o solicitare în vederea lămuririi acestei probleme. Nemulţumit de răspunsul primit, Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj l-a contestat, spunând chiar că „dacă nu se va rezolva problema se va ajunge în instanţă şi este posibil ca demersul să capete caracter penal”. Mai mult decât atât, pentru că nu crede că este legal demersul de recuperare a prejudiciului, Moisescu cere să i se pună la dispoziţie baza legală. „Eu consider că nu există bază legală pentru recuperarea acelui prejudiciu. Singurul prejudiciu care mi s-ar putea imputa ar fi neefectuarea unui serviciu către pacienţi. Eu am depus, săptămâna trecută, o solicitare la CJAS prin care cer să îmi pună la dispoziţie legislaţia în baza căreia trebuie să se recupereze prejudicii de la mine”, a mărturisit Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Remember!
Nemulţumirea medicilor de familie a pornit de la o notificare prin care li se cere să achite o serie de debite în scopul recuperării „prejudiciului”, cauzat de eliberarea unor reţete compensate sau gratuite de către medicii de familie unor asiguraţi internaţi în spital. „Le-am arătat celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că nu scrie nicăieri că medicul de familie nu ar avea dreptul să dea acele reţete. Eu am declaraţii de la pacienţi că nu au fost internaţi atunci. Tocmai de aceea, eu refuz categoric să dau banii înapoi pentru că eu nu am nicio vină”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Medicul Mihai Moisescu ar avea de înapoiat suma de 16 milioane lei vechi, însă el spune că la alţi colegi de-ai săi prejudiciul se ridică şi la 100 milioane lei vechi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here