Moisescu: “Avem propuneri pentru noul proiect legislativ”

301

Picture 077Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj consideră că membrii APMF din judeţul nostru au pregătit propunerile pentru noul proiect legislativ. În acelaşi timp, Moisescu spune că ar trebui ca reprezentanţii ministerului să posteze pe site un „schelet” al noii legi, la care să se poată face propuneri.

În perioada următoare se va demara o serie de consultări pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis ca pe site-ul său să fie publicate, transparent, toate propunerile rezultate din dezbateri. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va informa periodic cetăţenii, prin mijloacele de informare media, asupra derulării procesului de elaborare a legii.

Moisescu: “e o chestiune pur demagogică”

Din punctul de vedere al preşedintelui Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, precizările făcute de reprezentanţii MS cu privire la consultările pentru noul proiect legislativ reprezintă doar „o chestiune pur demagogică”. Moisescu este de părere că ar trebui să existe o bază de la care să se pornească, la care să se facă propunerile. “Noi am făcut propuneri de modificări şi completări pe proiectul de lege care a fost retras. Noi avem propuneri clare în privinţa lucrurilor care trebuie schimbate în sistem. Ceea ce face Ministerul Sănătăţii acum nu e normal; ar trebui să pună pe site un „schelet” de lege, ceva pe care noi să putem face propuneri”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Până la apariţia noului proiect legislativ în domeniul sănătăţii, medicii de familie gorjeni şi-au creionat o serie de propuneri pentru viitoarea lege.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here