Modificările legislative propuse de Sanitas, dezbătute în Camera Deputaţilor

402

Marţi, 10 noiembrie 2015, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au participat la şedinţa comună a Comisiei pentru Sănătate şi Familie şi a Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor.  Pe ordinea de zi a şedinţei comune s-a aflat: Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

La şedinţa comună a Comisiei pentru Sănătate şi Familie şi a Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale. În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au susţinut amendamente la lege care să asigure aplicarea creşterii salariale de 25% prevăzută de Ordonanţa nr. 35/2015, pentru toţi angajaţii din D.S.P.-uri, cât şi pentru cei din sistemul public de Asistenţă Socială. „În plus, Federaţia SANITAS a susţinut acordarea unei creşteri salariale de minim 10% tuturor categoriilor de bugetari, altele decât cele deja reglementate sau aflate în curs de reglementare. Votul în plenul comisiilor reunite a validat cu majoritate de voturi propunerile Federaţiei SANITAS, astfel încât toţi salariaţii din D.S.P.-uri şi cei din sistemul public de Asistenţă Socială să beneficieze de creşterea salarială de 25%”, confirmă Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.
Proiectul de Lege privind aprobarea O.U.G. nr.35/2015 va fi dezbătut astăzi, 11.11.2015, în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în această speţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here