Modificările la Legea Energiei, merit al parlamentarilor ALDE Gorj, apreciate de minerii din Mătăsari

271

Minerii din zona Mătăsari s-au arătat, ieri, de partea candidaților ALDE Gorj, care i-au așteptat la intrarea și la ieșirea din schimb, pentru a le prezenta programul lor de revigorare a Complexului Energetic Oltenia, dar și cel de guvernare a țării.

Angajații CE Oltenia nu au avut nimic să le reproșeze deputaților ALDE Gorj, Dian Popescu, Scarlat Iriza și Niculina Mocioi, o parte inițiatori, dar toți votanți ai modificărilor la Legea Energiei, la întâlnirea cu aceștia, de ieri, la intrarea în cariere. Minerii le-au cerut chiar actualilor și viitorilor parlamentari ALDE să îi ajute, din Parlament, în privința păstrării actualelor locuri de muncă la CEO, dar și în privința aducerii pe linia de plutire a managementului companiei de stat.
Angajații din Mătăsari le-au promis votul lor candidaților ALDE Gorj spunându-le că nu pot uita binele pe care l-au trăit în timpul Guvernării Tăriceanu, situația de atunci a mineritului din Gorj și bunăstarea economică a țării.

alde (1)Felicitări sincere și voturi pe 11 decembrie
Minerii i-au felicitat pe cei trei parlamentari ai ALDE Gorj pentru implicarea în Legea Energiei, dar și pentru buna lor intenție legată de îmbunătățirea situației economice a Complexului Energetic Oltenia. Sute de mineri au dat mâna cu Popescu Dian, candidat ALDE la Camera Deputaților, dar și cu Iriza Scarlat, candidat ALDE la Senat, promițându-le celor doi, dar și echipelor lor, susținere totală pe 11 decembrie.
Candidații ALDE Gorj la alegerile parlamentare au fost solicitați, de altfel, la discuții și cu minerii din zona Motru, echipele urmând să se deplaseze și în aceste locații pentru a discuta cu angajații și pentru a le prezenta programul lor pentru un Gorj din care să dispară disponibilizările din minerit și energie.
Anamaria Stoica

alde (3)Programul economic al ALDE
Intitulat “România – a 7-a putere economică a Europei”, programul economic al ALDE, este structurat pe două capitole principale: “Creştere sustenabilă” şi “Programe adresate diasporei şi generaţiei următoare”.
Primul capitol conţine mai multe promisiuni. În primul rând, formaţiunea condusă de Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu propune “crearea a 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste cinci milioane de angajaţi”. “Astfel, numărul angajaţilor va depăşi numărul pensionarilor de asigurări sociale”, prognozează ALDE în programul economic. O altă promisiune este “o creştere medie anuală de cel puţin 5% a PIB” şi utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, “cel puţin 10 miliarde de euro”, şi a Ajutoarelor de stat, “cel puţin 2 miliarde de euro”, ca modalitate de stimulare a capitalului românesc.
De asemenea, ALDE promite o creştere a investiţiilor străine “de la 3 miliarde de euro în prezent la cel puţin 5 miliarde de euro”.
“În acest fel”, se mai precizează în documentul citat, “în anul 2020 salariul mediu net, de la cca. 2.000 de lei în prezent, poate ajunge la 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 lei”. Cel de-al doilea capitol din programul economic al ALDE este dedicat “diasporei şi generaţiei următoare” şi prevede, printre altele, acordarea a 50.000 de euro celor care se întorc în ţară şi îşi deschid afaceri.
ALDE promite, de asemenea, înfiinţarea programului “Prima Afacere” care “va fi scutită de impozitul pe venitul salarial şi de contribuţiile sociale datorate de angajator şi de impozitul pe dividende pentru o perioadă de trei ani”.
Nu în ultimul rând, ALDE promite că, dacă va ajunge la guvernare, “va susţine construirea a 20.000 de locuinţe în perioada 2016 – 2020”, care “vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul fiecărui metru pătrat de construcţie va fi apropiat de preţul de construcţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here