Modificări legislative pentru şomerii gorjeni

190

ajofm facuta de mineConducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă faptul că, de la 1 ianuarie 2011, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă nr. 108/2010, care modifică şi completează Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, din această lună, calculul indemnizaţiei de şomaj va fi raportat la indicatorul social de referinţă în vigoare.

„O altă modificare se referă la faptul că persoanele care refuză nejustificat un loc de muncă, potrivit pregătirii sau nivelului studiilor precum şi participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi formării profesionale, nu vor mai primi indemnizaţia de şomaj sau le va înceta aceasta, în cazul celor care sunt în plată”, a precizat reprezentanta instituţiei. O menţiune a conducerii AJOFM este aceea că, şomerii în plată, la data de 31 decembrie 2010, primesc acelaşi cuantum al indemnizaţiei de şomaj, până la expirarea acesteia.

De altfel, din data de 3 ianuarie 2011, a intrat în vigoare Legea nr. 276/2010, care modifică şi completează Legea nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Conform acesteia, gorjenii apţi de muncă pentru care se acordă ajutorul social au obligaţia să dovedească cu acte, în fiecare lună, că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, în caz contrar, suspendându-li-se dreptul la ajutorul social. Pentru mai multe informaţii, cetăţenii din Gorj interesaţi se pot adresa în fiecare zi, în intervalul orar 8:30 – 16:30, reprezentanţilor AJOFM Gorj sau a celor de la punctele de lucru din raza de domiciliu, sau pot accesa site-ul AJOFM Gorj – www.gorj.anofm.ro.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here