Modernizare pe fonduri europene, la Spitalul Târgu-Cărbuneşti

343

Nu doar Spitalul Municipal Motru va fi modernizat pe fonduri europene, ci şi Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti. Conducerea acestuia din urmă intenţionează să supună unitatea unui amplu proces de modernizare, incluzând şi dotarea unităţii cu aparatură de ultimă generaţie.

Recent, Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti a aniversat 122 de ani de existenţă. De-a lungul timpului, unitatea a beneficiat de o serie de investiţii, însă conducerea sa intenţionează să continue procesul de modernizare. În acest sens, managerul Constantin Târziu anunţă că de anul viitor spitalul din Târgu-Cărbuneşti va intra într-un amplu proces de modernizare. Investiţia se va realiza pe fonduri europene, a căror valoare va fi de circa 20 de milioane de euro. Târziu spune că reabilitarea propriu-zisă va costa 10,5 milioane de euro, iar dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie alte 8,5 milioane euro. Lucrările de modernizare vor începe în 2015 şi se vor desfăşura pe parcursul a doi ani de zile. „Investiţiile o să fie făcute atât în saloanele în care sunt internaţi pacienţii, cât şi în partea medicală, respectiv o să aducem aparatură nouă, de ultimă generaţie. Ecograf, RMN, angiograf şi altele. Este o investiţie binevenită deoarece spitalul nostru este cel mai vechi din judeţ”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti.

Fonduri europene şi la Spitalul Motru
La Spitalul Municipal Motru s-au realizat mai multe investiţii, în ultimii ani, graţie finanţării asigurate de autorităţile locale. Treptat, condiţiile hoteliere pentru pacienţi au fost îmbunătăţite, capitol la care încă se mai lucrează, deoarece se doresc rezultate şi mai bune decât cele actuale. Primăria Motru susţine în continuare modernizarea spitalului, edilul Dorin Hanu fiind dispus să asigure şi cofinanţarea proiectelor europene. „Managerul spitalului a venit la mine împreună cu un consultant care a făcut proiecte şi la alte spitale din judeţul nostru, şi mi-a spus că se vor accesa fonduri nerambursabile pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea Spitalului Motru. Noi suntem de acord să asigurăm cei 2% care reprezintă cofinanţarea proiectului. Odată cu implementarea acestui proiect se va face şi anveloparea spitalului”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiulul Motru. Cu fonduri locale, sau europene, Spitalul Municipal Motru va fi modernizat şi dotat, ceea ce înseamnă că pacienţii se vor bucura de condiţii mult mai bune, aşa cum este normal să fie în orice spital.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here