Moartea minerului de la Cariera Roșia, cercetată de poliție și ITM Gorj

1755

– Utilajele CEO – fiare vechi!

Un conducător de volă, Petre Stoian, din cariera Roșia, a murit ieri dimineață la serviciu, strivit de utilajul pe care îl conducea. Acesta a urcat cu vola o coastă, apoi a derapat și, în cele din urmă, s-a răsturnat, fiind prins în cabină, sub utilaj.

,,E o nenorocire”
Bărbatul avea de 50 de ani. Imediat după această tragedie, colegii săi au sunat la 112, iar apoi s-au sesizat și inspectorii ITM Gorj. ,,E o nenorocire, era în floarea vârstei. Din păcate pentru noi, o să mai fie astfel de accidente, pentru că starea tehnică a utilajelor este jalnică. Acest utilaj nu avea frâne deloc, după cum mi-au spus colegii. Utilajele din cariere nu sunt verificate de nicio autoritate în domeniu.
Utilajul este al CEO, nu al vreunui prestator, dar toți știu problemele cu care ne confruntăm. Nu s-a făcut nicio investiție, nu primim bani pentru reparații. Eu nu știu cum se simt cei care stau acum în birouri, la căldură, știind că n-au făcut nimic pentru noi. El a murit, lăsând în urmă o soție și o fiică, e groaznic.”, a declarat unul dintre angajații de la cariera Roșia.

Cazul, cercetat de ITM Gorj
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis, ieri, dosar de cercetare a evenimentului mortal produs în data de 09.11.2021, orele 10.15, după ce un bărbat, în vârstă de 50 de ani, deservent utilaj, la un angajator din domeniul mineritului, și-a pierdut viața la locul de muncă. Lucrătorul, în timp ce se deplasa cu utilajul din dotare, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină sub utilaj. Pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare, la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă.

Dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă
IPJ Gorj a comunicat că polițiștii din Rovinari au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un reprezentant al unității miniere Roșia, cu privire la faptul că o volă s-a răsturnat pe raza unității miniere.
Astfel, din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat de 50 de ani, din comuna Drăguțești, în timp ce se afla la serviciu, angajat în calitate de deservent volă, ar fi condus un utilaj de tip volă, pe raza unității miniere, moment în care utilajul s-a răsturnat într-un șanț, rezultând decesul bărbatului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Cadavrul bărbatului a fost transportat la SML Gorj pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului, a mai transmis, ieri, instituția.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here