Moarte suspectă anchetată în pas de melc la Motru

382

Un gorjean de 29 de ani din Motru a murit la începutul acestui an în împrejurări pe care anchetatorii nu le-au elucidat nici până în prezent, spre disperarea familiei acestuia. Mihai Cintianu a plecat de la petrecerea la care era cu cei din familie cu o jumătate de oră înainte de miezul nopții, dar nu s-a mai întors să ciocnească o cupă de șampanie. Bărbatul a fost găsit două ore mai târziu acasă, de către soția sa. Era irascibil și nu avea nici un chef de vorbă, el fiind o persoană care nu povestea nimănui despre problemele sale. I-a dat câțiva bani fiicei sale de 4 ani, pe considerentul că poate nu mai are ocazia să facă lucrul acesta, după care cei din familie l-au lăsat să se odihnească. L-au găsit însă leșinat, fiind căzut pe jos prin bucătărie. Oamenii au chemat salvarea, de la spitalul din Motru fiind transferat la Craiova, unde a fost supus unei operații chirurgicale craniene, în urma căreia a și murit.
“Noi l-am lăsat în pace că am zis că poate vrea să se odihnească, dar nici vorbă de așa ceva. Când l-am văzut căzut pe jos am chemat Salvarea, care a venit de la Târgu-Jiu, cam după vreo oră. Nu i-au făcut nimic. Nu avea lovituri sau ceva vizibil ca să ne îngrijorăm prea mult. L-au pus pe targă și l-au dus la spital. La Craiova a murit însă, deși ne spuseseră că operația a decurs normal. Scrie pe certificatul medico-legal că a avut traumatism cranio-cerebral acut cu fractură de boltă craniană. Asta am înțeles că se poate întâmpla doar printr-o lovitură puternică la cap. Atunci spuneau oamenii prin oraș că ar fi fost un scandal chiar de Revelion și el ar fi luat bătaie, dar după aceea nimeni nu a mai vrut să vorbească. Aș ruga mamele din oraș care știu ceva despre scandalul acela să mă ajute să aflu cum mi-a murit băiatul. Eu nu dau vina pe nimeni, nu vreau pedeapsă pentru cineva, dar vreau să știu cum a murit copilul meu. Am fost la Poliție și nu a făcut nimeni nimic. Mi-au spus că așteaptă nu știu ce raport de la legiști. A trecut o jumătate de an de atunci. Ziceau că dacă aș ști câte cazuri au de rezolvat…” spune Lenuța Cintianu.
Aceasta lucrează ca femeie de serviciu și are grijă și de nepoțica de patru ani, fiica băiatului său. La câteva zile după Revelion fiul său ar fi urmat să plece în Germania, acolo unde lucrează și unde își cumpărase o garsonieră. Dorea să se mute acolo împreună cu soția și cu fetița, lucru care nu se va mai întâmpla însă vreodată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here