Moarte stupidă la Câlnic

418

Poate părea greu de crezut, dar un bărbat de 53 de ani din Câlnic, descoperit sâmbătă seara mort, într-o baltă de sânge, căzut într-un șanț, la circa zece metri de locuința sa, nu reprezintă pentru anchetatori un caz de crimă. Conform declarațiilor făcute de rudele lui Constantin Breazu, acesta a lucrat în cursul zilei în grădină, săpând un teren cultivat cu porumb până când a rupt sapa. Bărbatul a mers la o rudă a sa, a înlocuit coada ruptă, după care a ascuțit sapa, pentru a fi sigur că aceasta taie mai bine, după care a plecat spre casă.
“A venit la mine și m-a întrebat dacă am să-i dau o coadă nouă pentru sapă că a lucrat toată ziua și nu mai are alta, pentru că pe aia o rupsese. I-am dat una nouă, după care eu m-am dus la mine în grădină și el a rămas să își termine treaba. Ce a făcut apoi nu știu, dar am primit telefon că să vin că el e mort pe marginea drumului într-un șanț. Nu știu ce o fi făcut, cum s-a întâmplat, dar cred că era și obosit și s-a împiedicat. O fi fost și nemâncat, că la muncă mai stai și așa, i s-o fi făcut rău și uite că a căzut cu sapa sub el. Nici nu-mi vine să cred că a fost posibil așa ceva”, a spus sora celui decedat.
Varianta împiedicării este luată în calcul și de anchetatori, care consideră că, cel mai probabil, bărbatul s-a împiedicat și a căzut în șanțul de pe marginea drumului, printre buruieni, sapa foarte bine ascuțită lovindu-l în zona gâtului și secționându-i vasele de sânge, decesul producându-se aproape instantaneu. Trupul neînsuflețit al lui Constantin Breazu a fost observat de un localnic destul de târziu, când bărbatul nu mai putea fi ajutat din punct de vedere medical, pentru a fi salvat. Cadavrul a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, medicul legist prezent la fața locului declarând după examinarea acestuia că pe corp nu sunt urme de violență care să conducă la alte indicii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here