Moartă după ce i-a ars casa

306

O bătrână de 80 de ani din municipiu și-a pierdut viața în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, după ce, în jurul orei 3.00, casa ei a fost mistuită de un incendiu. Pensionara locuia singură, în cartierul Ursați, flăcările nefiind observate de vecinii săi, care dormeau duși la acea oră, ci de câțiva tineri care treceau prin zonă cu un taxi, aceștia întorcându-se, probabil, de pe la vreo petrecere. Ei au bătut în porțile localnicilor și au dat alarma. Oamenii au ieșit năuci afară și au observat flăcările, chemând pompierii.
“Niște tineri băteau în porțile noastre și au strigat să ieșim afară că arde casa vecinei. Erau niște flăcări mari de tot, noi nu mai aveam ce să facem ca să le stingem. Am sunat după pompieri, dar de la 112 mi s-a spus că mai sunase și altcineva”, a spus unul dintre vecini. Maria Olaru își încălzea casa și cu o sobă, dar și cu un reșou, deocamdată nefiind clar dacă acestea au declanșat incendiul sau, eventual, vreun coș înfundat, așa cum s-a întâmplat în alte ocazii. “Ea stătea singură, dar pe strada cealaltă avea fetele, care o vizitau inclusiv noaptea. Veneau și îi băgau lemne în sobă, că ea aici vroia să stea. Eu mergeam pe la ea și știu că mai băga un reșou în priză atunci când i se părea că e frig. Ce s-o fi întâmplat acum nu știe nimeni. Vă pot spune însă că ea ieșea afară pentru ea, deși se deplasa mai greu. Acum o fi căzut vreun cărbune pe jos, o fi fost altceva, nu știm”, a spus o vecină.

Pompierii au deplasat mai multe echipaje în zonă pentru a stinge focul. Temperaturile de minus 15 grade Celsius și presiunea scăzută în rețeaua de apă pentru realimentarea mașinilor de la hidranții stradali au îngreunat intervenția acestora. Mai bine de o oră a durat stingerea focului, mai ales că flăcările au cuprins și o magazie cu lemne pe care bătrâna urma să le folosească în cursul iernii pentru a se încălzi. Trupul său neînsuflețit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului, incendiul făcând obiectul unei anchete a pompierilor și polițiștilor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here