Moartă de la un reșou

286

Tragedie la Fărcășești, unde o bătrână de 82 de ani a sfârșit ieri dimineață în chinuri groaznice. Ioana Turi locuia singură, deși are patru copii stabiliți la casele lor în diferite colțuri ale județului, inclusiv la Târgu-Jiu, unul dintre ei fiind plecat la muncă în străinătate. Ea a refuzat să se mute la vreunul dintre ei, preferând să își trăiască ultimele clipe de viață în căsuța sa sărăcăcioasă dintr-un sat uitat de lume, vecinii fiind cei care o mai urmăreau pentru a se asigura că este în viață.
Oamenii spun că ieri de dimineață au văzut-o prin curte dând de mâncare la păsări, după care bătrâna a intrat în casă. După câteva zeci de minute din locuința femeii au început să iasă nori de fum, localnicii panicându-se imediat. Două vecine au intervenit pentru a vedea ce se întâmplă, după care au dat alarma la restul sătenilor, la fața locului ajungând în grabă și pompieri voluntari de la Minprest SA, care au reușit să o scoată pe bătrână în curte și să prevină extinderea focului la întreaga locuință.
Din păcate, bătrâna nu mai era în viață atunci când a fost adusă la aer proaspăt, cei care au intrat în casa ei povestind că au găsit-o căzută lângă un reșou, de la care, probabil, s-au aprins haine și multe foi de porumb pe care tanti Ioana le avea în camera sa la acel moment. “Nu avea foc în sobă, deși are lemne și soba e funcțională. Se încălzea cu un reșou, iar acum cred că s-a împiedicat de el și a căzut. Ea și așa se deplasa greu, iar acum probabil a dat peste cablu și a căzut. Noi când am venit era mult fum și am ajutat la scoaterea ei afară. Ea săraca era doar puțin arsă, dar a inhalat probabil mult fum și de aia cred că a murit”, a spus un vecin.
ISU Gorj a deplasat în zonă un echipaj de pompieri militari, care au intervenit mai mult pentru a lichida urmele incendiului și a se asigura că acesta nu reizbucnește, despre salvarea bătrânei neputând fi vorba. Trupul neînsuflețit al femeii a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului, polițiștii făcând, de asemenea, propriile cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs nenorocirea de la Fărăcășești.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here