MLPDA se alătură campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

833

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) se alătură Guvernului României în Campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor, care marchează seria de 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor și care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua internațională a Drepturilor Omului).

Astfel, astăzi, 25 octombrie, sediul MLPDA va fi iluminat în culoarea portocaliu – culoare dedicată luptei împotriva violenței asupra femeilor (la nivelul ONU), iar pagina de intrare (home) a site-ului MLPDA (https://www.mlpda.ro) va avea, de asemenea, culoarea portocaliu.

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, prin Rezoluția Adunării Generale a ONU 54/134, ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Această dată este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor. Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000 (Rezoluția nr. A / RES / 54/134) și, în rezoluția sa, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here