Mitropolitul Olteniei, în şedinţa de lucru la Lainici

151

mitropolit lainiciLa Mănăstirea Lainici, în data de 1 mai, va avea loc cel mai important eveniment religios al anului, unic în Oltenia, şi anume canonizarea Sfântului Iordion. Pentru acest eveniment, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, a mers la sfârşitul săptămânii trecute la Lainici, pentru ultimele detalii.

Peste 30.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în Duminica Tomii, pe 1 mai, la Lainici pentru a participa la slujba de canonizare a Sfântului Irodion. Evenimentul, unic în Oltenia şi al doilea din ţară, necesită o amplă pregătire. Pe lângă organele de ordine, care trebuie să asigure o bună protecţie credincioşilor prezenţi la sanctificarea Sfântului Irodion, Mânăstirea Lainici trebuie să le asigure şi locuri de parcare. Fiind aşteptaţi un număr atât de mare de credincioşi, Stareţul Mânăstirii, părintele Ioachim, a cerut ajutorul oficialităţilor gorjene. Consiliul Judeţean, Primăria Târgu-Jiu şi Prefectura Gorj, vor stabili săptămâna aceasta în ce măsură pot ajuta Mănăstirea Lainici. Acestea vor ţine cont de faptul că pe 1 mai, atunci când Sfântul Irodion va fi canonizat, în Târgu-Jiu, mai exact în Pădurea din Drăgoieni, se va organiza un târg cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, unde, de asemenea, va fi necesară prezenţa organelor de ordine. Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a fost săptămâna trecută la Lainici, pentru a vorbi cu stareţul mănăstirii de cele trebuincioase.

Mitropolitul Olteniei a stabilit ultimele detalii

Şi Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, a mers la sfârşitul săptămânii trecute la Mănăstirea Lainici pentru a discuta ultimele detalii în legătură cu canonizarea celui mai longeviv stareţ al schitului Lainici din toate timpurile, Irodion. Conform siteu-lui Mitropoliei Olteniei, vineri, opt aprilie, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, s-au întrunit în şedinţă de lucru la Mănăstirea Lainici.

Cu acest prilej au fost discutate principalele aspecte legate de organizarea slujbei de canonizare a Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, care va avea loc pe data de 1 mai. La final, IPS Părinte Irineu a fost felicitat de părinţii consilieri şi protopopi cu ocazia zilei onomastice, care a avut loc marţi, şase aprilie, de praznicul Sfântului Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium.

La slujba de canonizare a Sfântului Cuvios Irodion, este aşteptat şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împreună cu 30 de ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Tot în aceeaşi zi, va fi sfinţită şi Biserica Nouă. În fiecare an, pe data de 3 mai, data în care a trecut la Domnul, îl vom sărbători pe Sfântul Irodion, care va fi trecut în calendarul creştin-ortodox cu albastru.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here