Mititelu, trimis în judecată pentru transferul lui Costea!

376

Fostul patron al echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată de DNA.
Într-un comunicat “stufos”, procurorii dau de înţeles că omul de afaceri l-a vândut pe Mihai Costea la Steaua şi a rămas cu banii (1,1 milioane euro), deşi nu avea acest drept pentru că echipa pe care o conducea se află sub sechestru ANAF.
Mai mult, Steaua Bucureşti poate fi considerată parte păgubită, deoarece nu cunoştea situaţia clubului din Craiova atunci când l-a cumpărat pe Costea.
Adrian Mititelu, la data faptelor administrator şi director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, şi Gigel Preoteasa, secretar al aceluiaşi club, vor fi judecaţi de Tribunalul Dolj pentru evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate şi înşelăciune.
Potrivit procurorilor, la data de 31 ianuarie 2011, “urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul consolidat al statului, în cadrul procesului de executare silită, declanşat împotriva societăţii în vederea recuperării creanţelor fiscale în sumă de 9.906.095 lei, Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenţii civile în echipa Universitatea Craiova”.
Adrian Mititelu, prin intermediul secretarului general, Gigel Preoteasa, ar fi încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător, în condiţiile în care în timpul executării silite clubul “nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiţia constituirii unei garanţii la nivelul sumei poprite sau cu condiţia virării contravalorii indemnizaţiei de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal”, spun procurorii.
Ulterior, în baza acordului, Adrian Mititelu ar fi încasat pe 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceeaşi zi la indicaţia sa, contravaloarea sumei de 1.100.000 euro, bani din care, în aceeaşi zi, s-au efectuat ulterior mai multe plăţi, explică DNA.
Din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaţilor clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlată prin interpuşi de Adrian Mititelu. Suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferaţi în contul pus la dispoziţie de organul fiscal.
ANAF Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 de lei, iar clubul cesionar cu suma de 5.627.864 de lei.

Se vede “lucrat”!
Aşa cum era de aşteptat, Adrian Mititelu spune că acţiunea DNA s-a pus în mişcare după o conspiraţie. Acesta a emis pe contul său de facebook un comunicat.
“Am fost trimis în judecată în ciuda faptului că:
– Aşa-zisul transfer nu s-a mai finalizat, jucătorul fiind legitimat la FC Steaua în postura de jucător liber de contract!
– FRF/LPF/Sandu/Dragomir au fost deja condamnaţi pentru sustragere de sub sechestru, inclusiv a jucătorului Costea Mihai Alexandru!
– Imediat după încheierea contractului, între FC Universitatea Craiova şi FC Steaua București, clubul a achitat suma de 1,6 milioane lei către Fisc, deşi suma pentru care se instituise sechestru era de 1 milion lei.
– Clubul FC Steaua nu a fost în niciun fel prejudiciat, deoarece s-a înscris la masa credală pentru suma de 1,1 milioane lei plătită, pe de altă parte l-a legitimat pe Costea Mihai în condiţii mult mai avantajoase: fără nicio sumă de plată viitoare, procent din revânzare, etc.
– Mai mult, FC Steaua Bucureşti a legitimat, fără nicio contra-prestaţie, şi jucătorii Florin Costea şi Andrei Prepeliţă, participând, astfel, în mod direct, la denunţarea unor contracte cu clauze de rezilere de 20 milioane euro”.
Mititelu a pus sub semnul întrebării şi credibilitatea judecătorilor, precizând că fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, ar fi şeful unei “grupări criminale”: “Atitudinea procurorului Cristina Bărbulescu Fota nu este întâmplătoare, este acelaşi procuror care a soluţionat abuziv dosarul numărul 50/P/2011, dosar în care s-a cercetat modul în care au fost furaţi jucătorii Valerica Găman şi Ştefan Bărboianu în ianuarie 2011 de către gruparea criminală constituită de Victor Piţurcă!”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here