Mitescu şi-a donat la PD-L venitul încasat pe un an

102

deschidereInspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, a făcut donaţii de sute de milioane de lei vechi în contul Partidului Democrat-Liberal. Vorbim despre un funcţionar public cu 25% din salariu mai puţin, acum ca urmare a aplicării Ordonanţei de Guvern emisă chiar de partidul în conturile căruia Mitescu a băgat mulţi bani.

Un calcul simplu arată că Gheorghe Mitescu şi-a donat în conturile PD-L, în 2007, aproape toţi banii pe care i-a încasat tot anul. Interesant este că în acel an, averea familiei inspectorului adjunct s-a mărit considerabil.

Să tot fii funcţionar public înregimentat în Partidul Democrat-Liberal! Este şi cazul lui Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct, care are bani de nu mai ştie ce să facă cu ei. O parte, considerabilă de altfel, o face însă cadou Partidului Democrat-Liberal. În trei ani, Mitescu a făcut donaţii la partid de peste 30.000 de lei. Interesant este că în urmă cu trei ani, donaţia pe care Gheorghe Mitescu, vicepreşedinte al PD-L Gorj, o face către partid, cu ocazia alegerilor europarlamentare şi referendului pentru demiterea lui Traian Băsescu, este cât tot venitul încasat într-un an de muncă. Astfel, în Monitorul Oficial din 2008, funcţionarul public, Gheorghe Mitescu apare ca făcând o donaţie în conturile PD-L, în 2007, de 16.000 de lei. Banii au fost acordaţi în câteva tranşe, însă dacă facem un calcul, inspectorul general adjunct trebuia să pună deoparte mai mult de 13 milioane de lei vechi din salariu de profesor, bani pe care să-i dea doar partidului.

Chenzina, donată la partid

Asta înseamnă că Mitescu n-a mai mâncat, n-a mai mers cu maşina, n-a plecat în concediu şi a pus doar ban pe ban pentru a ajuta Partidul Democrat. Evident, lucrurile nu stau deloc aşa, în acel an averea familiei Mitescu a crescut, chiar dacă maşina şi casa apar pe numele altui membru al familiei. Este posibil ca inspectorul şcolar să fi înregistrat venituri din activităţile gospodăreşti, însă şi aici Mitescu are o problemă dacă ele nu au fost declarate la Administraţia Financiară pentru a fi impozitate. Cu astfel de funcţionari, Guvernul Boc a avut dreptate atunci când a decis să diminueze salariile cu 25%, pentru că dacă ai bani să donezi partidului, cu siguranţă nu mori de foame. În anul de criză, 2009, Gheorghe Mitescu a arătat că este un funcţionar public potent financiar, renunţând la aproape o sută de milioane de lei vechi, bani pe care i-a băgat în conturile PD-L. Inspectorul şcolar general adjunct nu a putut fi contactat nici ieri, când am încercat să îi cerem un punct de vedere.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here