Mită şi cătuşe pentru secretarul Primăriei din Bumbeşti Jiu

199

Pagina 4Un flagrant organizat ieri în sediul Primăriei din Bumbeşti Jiu s-a încheiat cu reţinerea secretarului Victor Şolea, acesta fiind încătuşat pe loc, după ce a solicitat de la un cetăţean suma de 3000 de lei. Banii au fost daţi pentru ca cel care s-a autodenunţat la Poliţie să obţină titlul de proprietate pe un teren.

Flagrantul a fost organizat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj. Funcţionarul a fost prins în timp ce primea suma de 3.000 de lei de la un localnic pentru a-i urgenta punerea în posesie a unei suprafeţe de pădure de la Curtişoara.

Anchetatorii nu au furnizat amănunte despre dosarul respectiv, cert fiind însă faptul că secretarul a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri cu cătuşe la mâini. El a recunoscut că i s-a organizat un flagrant, reţinerea sa uimind pe toată lumea, inclusiv pe primarul Constantin Bobaru. Edilul a menţionat că poliţiştii nu i-au adresat nicio întrebare, deocamdată, reţinerea lui Şolea producându-se în condiţiile în care secretarul mai avea un an de zile şi putea să se pensioneze. Cu nici două săptămâni în urmă Şolea a fost sancţionat cu 5% de Comisia de Disciplină din cadrul Prefecturii Gorj, preşedintele acesteia, Marcel Romanescu, menţionând că sancţiunea a fost luată pentru disciplinarea secretarului. Acesta nu a depus la timp la Prefectură o serie de documente, despre reţinerea de ieri subprefectul aflând de la jurnalişti. Şeful său, prefectul Liviu Andrei, a menţionat, în schimb, că a apucat să fie informat de către conducerea IPJ Gorj despre consecinţele flagrantului de la Bumbeşti Jiu. Prefectul spune că azi va discuta cu juriştii din subordinea sa pentru a vedea dacă se impune suspendarea din funcţie sau nu a secretarului, situaţia de acum fiind similară cu cea din momentul arestării fostului secretar de la Primăria Turceni, Remus Stamate. Acesta a primit atunci, tot la un flagrant, 20.000 de lei de la o avocată, ulterior pierzându-şi funcţia şi fiind condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare la locul de muncă, locul de muncă fiind un bar de prin Brăneşti.

G.I., G.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here