Misiune imposibilă?

294

Energia joacă în acest weekend cu un trofeu pe masă, la Ploiești fiind programate ultimele patru meciuri ale Cupei României la baschet masculin, iar echipa gorjeană se află în acest sezon în careul de ași, alături de gazdele de la Asesoft, CSM Oradea și BCM U Pitești.

Pentru a doua oară în istoria clubului, Energia va căuta să facă o figură frumoasă în cea de-a doua competiție a baschetului masculin românesc. În primul an în care Energia a jucat în Liga Națională, echipa gorjeană a reușit și cea mai bună performanță. Cu Theo Evans ca antrenor și Louis Darby și Porter Troupe printre jucători, Energia a organizat la Târgu Jiu Final Four-ul Cupei României și a terminat pe locul 3. Și atunci, ca și acum, Energia a avut pe Asesoft ca adversar în semifinale, iar după ce a pierdut în fața ploieștenilor, s-a impus în fața celor de la CSU Brașov și au terminat pe treapta a treia a podiumului.

Vor să egaleze performanța deținută
În fața unui Asesoft ce joacă pe teren propriu, șansele Energiei de a juca finala mare par infime, însă antrenorul gorjenilor crede și în minuni: “Mergem la Final 4 să ne jucăm șansa. Chiar dacă în gândirea și în mintea unora este una foarte mică, eu cred în șansa noastră. Și băieții sunt încrezători în șansele noastre și vor să facă o figură frumoasă în Final 4. Vrem să facem un meciuri bune la Cupa României. Și locul trei este foarte bun”, a declarat Radu Stroescu, cel pe mâna căruia a fost încredințată echipa după despărțirea de Florin Nini. Și Laurențiu Răuț, președintele clubului Energia, așteaptă o minune, dar și o evoluție la paramentrii cât mai înalți din partea jucătorilor săi: “Obiectivul nostru a fost calificarea în play-off. Faptul că am ajuns în Final Four este un bonus din punctul meu de vedere. Acolo orice rezultat este posibil, pentru că este un singur meci și se poate întâmpla orice. În comparație cu play-off-ul unde sunt mai multe meciuri, în Final 4 este un singur meci cu Asesoft, în care putem prinde o zi bună, în timp ce adversarii pot prinde o zi mai slabă. Din punctul meu de vedere și locul trei este bun. Am avut ghinion că am căzut cu cea mai bună echipă la ora actuală, dar mergem să ne jucăm șansa. Am vorbit și cu băieții și le-am spus că în primul rând mă interesează jocul nostru. Important este să gândim pozitiv și să vrem să câștigăm acest meci”, a precizat președintele clubului gorjean.

Revine Djapa
O prezență nouă în lotul Energiei, față de ultimele partide, este cea a pivotului Dalibor Djapa. Acesta revine după o perioadă destul de lungă, cauzată de accidentarea la genunchi suferită la meciul cu U Cluj din această primăvară. Puternicul pivot al Energiei este inclus în lotul pentru Final Four, însă nu este sigur că acesta va și juca, antrenorul Radu Stroescu urmând a lua o decizie în acest sens la fața locului. Dacă va decide să riște introducându-l pe teren sau dacă doar îl va reintroduce în atmosfera jocurilor pentru a-l avea în ritm pentru meciurile din play-off, rămâne de văzut, cert fiind faptul că după o accidentare ce a necesitat o perioadă lungă de recuperare, potențialul fizic al jucătorului nu poate fi în acest moment foarte ridicat.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here