Misiune imposibilă?…

246

Grigoraș crede că și-a pus echipa pe picioare și privește cu încredere spre meciul de la Giurgiu, mai mult fiind îngrijorat de ceea ce urmează după acest joc, respectiv partidele din Cupa României și cea de acasă, din campionat cu Oțelul, și drumurile pe care le au de parcurs între ele.

Remiza cu Petrolul, deși din punctul de vedere al clasamentului nu a adus un plus, ci dimpotrivă, dă încredere echipei gorjene că vor urma și rezultate mai bune. Astra vine cu moralul echipei ce și-a îndeplinit obiectivul de a ajunge în grupele Europa League, dar și cu dorința de a răzbuna al doilea eșec din campionat, cel de la Cluj, în fața CFR-ului, astfel că există premisele unei partide interesante, între două echipe ce au reprezentat sau reprezintă România în cupele europene. Grigoraș este sigur că, dacă echipa va juca cel puțin la nivelul la care a făcut-o contra Petrolului, partida de la Giurgiu va fi una deschisă oricărui rezultat, fiecare echipă având șansa sa de a-și apropia cele trei puncte: „Sper ca şi în meciul de la Astra să arătăm aceeaşi forţă. Suferim la eficienţă, dar sper să îndreptăm în cel mai scurt timp”.

Pandurii nu mizează pe oboseala Astrei
În vreme ce Pandurii lui Grigoraș își pregătesc minuțios meciul de la Giurgiu, jucătorii Astrei au avut de lucru și în Europa, ieri jucând la Zagreb, în Europa League. Deși mulți iau în calcul și o eventuală stare de oboseală ce ar putea fi acumulată de jucătorii giurgiuveni, Grigoraș nu vede în asta un avantaj cert: „Am fost întrebat şi când juca Pandurii în Europa League. Toată lumea spunea că vor fi dezastruoşi în campionat după meciurile de cupe europene, dar nu ştiu dacă au pierdut vreun meci. Nu este o scuză asta, sau un avantaj. Sunt trei zile distanţă. Nu vor avea probleme cu oboseala, vin cu avionul, au trei zile la dispoziţie. Au jucători valoroşi, au o echipă puternică, ne-am dat seama privindu-i, văzând rezultatele. Au câştigat Cupa şi Super Cupa, au eliminat o echipă mult mai cunoscută, cum e Lyon-ul. Au avut mici sincope în campionat, dar se întâmplă. Per total, Astra e echipă echilibrată, se bate cu şanse la campionat și are ca obiectiv câştigarea titlului. Au pierdut la Cluj, au orgoliul rănit. Având obiectiv titlul se vor concentra la maxim contra noastră, aşa că vom avea un meci extrem de dificil contra unei echipe extraordinar de bune”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Smrekar așteaptă cartea verde
Absent din lotul pentru meciul cu Petrolul, atacantul croat Matija Smrekar nu este sigur că va putea fi în lot nici la Giurgiu. Jucătorului nu i-a ajuns cartea verde, iar Grigoraș așteaptă rezolvarea situației spunând că și-l dorește în lot: „Să vedem dacă Smrekar va putea juca, el nu a primit cartea verde. Aş vrea să-l al în lot pentru meciul de duminică sau marţi. El se antrenează cu noi dar nu are drept de joc”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Cealaltă nouă achiziție a gorjenilor, fundașul Mevlja, a fost deja rezervă la meciul cu Petrolul, însă sunt șanse mici ca el să-și facă debutul la Giurgiu. Grigoraș pare tentat să înceapă cu aceeași formulă de fundași centrali, iar ca posibilă primă schimbare la acest nivel ar apela la Erico, proaspăt revenit după accidentarea din prima etapă: „Cu Erico am discutat înainte de meciul cu Petrolul, eram tentat să-l folosesc. Mi-a spus că nu e pregătit 100%, m-a bucurat că e corect. Dacă va fi nevoie va intra pe parcurs. Mai are teamă, nu a avut o accidentare simplă, așa cum părea la prima vedere”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Marin Anastasovici”, Giurgiu, duminică, 21 septembrie,
ora 18:30
Televizare: Look Plus
Echipe probabile:
Astra: Lung jr. – L. Rus, Oros, A. Toure, Junior Morais – Florescu, Takayuki – Enache, Budescu, de Amorim – Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Elton, Christou, Momcilovic – Anton, Nistor, Răduț – Buleică, Roman, Nicoară. Antreor: Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here