Misiune dificilă pentru campionii Gorjului

313

Gilortul Târgu Cărbunești va avea parte de unul dintre cei mai dificili adversari în lupta pentru promovarea în Liga a 3-a.

Federația Română de Fotbal menține o regulă care naște discuții an de an, una conform căreia nu o tragere la sorți stabilește duelurile dintre campioanele județene ce trimite echipele în câștigătoare în Liga a 3-a, ci le împerechează pe criterii geografice. Anul acesta, federația a reușit să-i nemulțumească din nou pe gorjeni, cărora le-a pus pe cap un adversar, FC Hermannstadt Sibiu, care pare de neînvins. Echipa sibiană n-a avut adversar în Liga a IV-a, dovadă și parcursul impecabil, cu 22 de victorii obținute în tot atâtea meciuri disputate. Echipa antrenată de cunoscutul tehnician Jean Gavrilă a marcat de 99 de ori, a încasat doar 12 goluri și a terminat la o distanță considerabilă, 17 puncte, față de a doua clasată, Păltiniș Rășinari.
Sibienii, susținuți de un grup de oameni de afaceri din zonă au ambții ridicate, FC Hermannstadt a devenit echipa numărul 1 a Sibiului, joacă pe Stadionul “Municipal” din localitate, și-au propus să modernizeze arena, iar din punct de vedere sportiv văd promovarea în Liga a 3-a ca pe o simplă haltă, ținta lor fiind Liga a 2-a în cel mai scurt timp.
Faptul că Gilortul va juca în compania unei echipe ce reprezintă un județ cu care Gorjul nu are graniță directă este nu doar o premieră, ci și un mare semn de întrebare.
Zvonistica lansată înainte de întâlnirea reprezentanților cluburilor de la sediul federației, care spunea că Gorjul a fost preferat și chiar cerut de Sibiu pentru baraj, s-a dovedit a fi una cu adevărul și asta arată că cine are coatele mai ascuțite ajunge și la pâine și la cuțit. Rămâne doar ca Gilortul Târgu Cărbunești să se întreacă pe sine și să caute să demonstreze încă o dată că Goliat poate fi învins.
În campionatul județean Gorj, Liga a 4-a, Gilortul Târgu Cărbunești a avut emoții doar în prima parte a sezonului. Odată cu victoria obținută în deplasare, în turul campionatului, în fața principalei contracandidate, Internațional Bălești, lucrurile s-au clarificat în mare măsură, iar pașii greșiți făcuți în retur de echipa din Bălești a făcut din Gilortul campioană a Gorjului cu mai multe etape înainte de final. După 32 de etape de campionat, Gilortul a acumulat 85 de puncte, cu șapte mai mult decât principala urmăritoare, a marcat 135 de goluri și a primit 23, acumulând doar o remiză și trei înfrângeri în al treilea sezon consecutiv pe care-l termină pe primul loc în Liga a 4-a gorjeană. Poate a treia oară va fi cu noroc!
Barajul de promovare în Liga a 3-a se va disputa în dublă manșă, sorții stabilind ca meciul tur, ce va avea loc pe 18 iunie, să se dispute la Sibiu, în vreme ce returul de la Târgu-Cărbunești se va juca pe 25 iunie.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here