Mischie află pe 18 februarie dacă va sta 4 ani la închisoare

161

Instanţa supremă a stabilit să se pronunţe pe 18 februarie cu privire la recursul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie faţă de condamnarea la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, dată de Curtea de Apel Timişoara. Decizia care va fi dată peste două săptămâni va fi definitivă.

La 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia fiind atacată cu recurs. Procesul de corupţie al fostului lider al PSD Gorj Nicolae Mischie, fost şef al CJ Gorj, în care acesta fusese condamnat de Curtea de Apel Timişoara la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, s-a rejudecat la această instanţă în urma unei decizii din 3 martie 2011 a ICCJ, prin care a fost casată sentinţa anterioară.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, în 3 martie 2011, recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Timişoara şi de Nicolae Mischie împotriva deciziei din 17 februarie 2010 a Curţii de Apel Timişoara, a casat decizia şi a trimis cauza spre rejudecare. Decizia de atunci a instanţei supreme a fost definitivă, astfel că, după motivarea acesteia, dosarul a fost trimis Curţii de Apel Timişoara, care a reluat dezbaterea apelurilor făcute în cauză. În 17 februarie 2010, Curtea de Apel Timişoara respingea apelul făcut de Nicolae Mischie la o decizie a Tribunalului Gorj, magistraţii menţinând pedeapsa de condamnare, cu executare, la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
Mischie a fost anchetat în 2004 şi trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu-Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie. Mocanu s-a autodenunţat în 2004.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here