Mischie a cerut un apărător

259

mischie bunFostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Nicolae Mischie, a cerut ieri un termen magistraţilor Curţii de Apel Craiova, pentru a-şi angaja un apărător în procesul iniţiat împotriva sentinţei Tribunalului Hunedoara prin care a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare. Din acest motiv, procesul a început, marţi, cu o primă amânare.

Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, a precizat ieri, că magistraţii au acordat un nou termen, pentru data de 8 februarie, ca urmare a solicitării lui Nicolae Mischie. Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost condamnat, în noiembrie, de magistraţii Tribunalului Hunedoara la un an de închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea legii privind autorizarea lucrărilor în construcţii, într-un dosar aflat pe rolul instanţei în procedură de apel. În acelaşi dosar, instanţa l-a achitat pe Mischie pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, Tribunalul Hunedoara a decis că Nicolae Mischie nu va mai trebui să plătească suma de 82.653 de lei sub formă de daune materiale către CJ Gorj, care era constituit ca parte civilă în proces.

Iniţial, în acest dosar, Nicolae Mischie a fost condamnat de Judecătoria Deva la o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale şi executarea de lucrări de reparaţii fără autorizaţii de construcţie pentru monumente istorice. Sentinţa a fost dată în martie 2009, după care a fost atacată de Mischie în apel la Tribunalul Hunedoara.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here