MISA pângăreşte Gorjul !

377
Încurcate sunt căile Domnului, dar ale MISA şi mai rău. La Gorj, protopopul Vasile Vlădoiu aproape că i-a afurisit pe aşa-zişii yoghini. Biserica ortodoxă s-a tot dezis de ciudatele manifestări MISA.

Nu ştim cum se face, dar, cu ani în urmă, la Gorj, exista un prefect Victor Banţa, cu un frate, Leonard Banţa, apropiat al liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru. E greu de spus dacă între fraţii Banţa şi manifestarea de la Schela există vreo apropiere. Rămâne ca autorităţile statului în Gorj să lămurească lucrurile. Cert este că desfăşurarea manifestării MISA tocmai în Poiana lui Mihai din Schela, urmată de o sinucidere, a pângărit inclusiv istoria acestor locuri încărcate de istorie. Anul trecut, în aceeaşi Poiană din Schela fusese adusă o închinare patriotică memoriei voievodului Mihai Viteazul care, la 1600, înainte de a fi asasinat trecuse şi îşi aşezase tabăra la Schela, în Poiana care astăzi îi poartă numele.
MISA se pretinde o Mişcare pentru Integrare Spirituală în Absolut. În realitate, MISA este o sectă tolerată de nişte autorităţi prea îngăduitoare. Nu circulă vorbe prea frumoase despre MISA şi e greu de spus că autorităţile ar fi total nevinovate de escaladarea manifestărilor sale. Vrem nu vrem, de sâmbătă, Gorjul a intrat pe harta manifestărilor oculte de genul MISA. Spiralele MISA, vetrele focului mistic de sâmbătă noaptea s-au soldat cu un eveniment tragic extrem de grav. Un individ la 30 de ani, Cristian Dobre, de loc dintr-o localitate de lângă Buzău, s-a spânzurat de un fag, cu zgarda câinelui pe care-l purta după el cu numai o zi înainte. Faptul că există suspiciuni privind consumul de substanţe halucinogene nu trebuia să le dea linişte organelor de ordine. Autorităţile locale au fost orbite, se pare, de strălucirea banilor oferiţi pentru închirierea poienii de pe o câmpie din mijlocul pădurii. Dacă Obştea Schela s-a lăsat impresionată de cei 50 de milioane de lei vechi, iar primarul din Schela le-a dat avize pentru desfăşurarea manifestării oculte a MISA, dublată de muzica „goa” nu absolvă autorităţile de posibile vinovăţii. MISA şi muzica „goa” duc cu gândul la droguri, alcool, orgii inspirate de ritualurile mistice indiene cu consum de opiu şi substanţe halucinogene.
Că sunt orgii sexuale, urinoterapie, că este consum de droguri şi alte mizerii de felul acesta care încalcă legile statului nu trebuie să se mai întâmple. Surprinde poziţia bizară şi ruşinoasă a primarului comunei Schela, Aristide Şerbănescu, cu o declaraţie aberantă, în care afirmă, între altele, că : „Mie îmi pare rău de câine, că rămâne pe aici, dar şi de munca celor care au organizat spectacolul.”
Cumplita moarte prin spânzurare a buzoianului şi manifestarea MISA, dublată de sectanţii „goa” au pângărit însăşi Gorjul, memoria Poienii lui Mihai Viteazul. Şi chiar însăşi memoria voievodului unificator de ţară! Nu cumva exact asta au urmărit făptuitorii. Iar „inocenţa” primarului ne duce cu gândul la posibila lui apartenenţă la asemenea secte ciudate. Este cazul ca autorităţile statului să se implice serios, autosesizându-se la acest caz de sinucidere. Spre a nu se mai repeta asemenea orgii care descalifică condiţia umană!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here