Miroase a praf de puşcă la UM Sadu: Directorul va fi schimbat cu un interimar de la ROMARM

322

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a anunţat ieri că directorul Uzinei Mecanice (UM) Sadu, aparţinând ROMARM, va fi înlocuit din funcţie. Directorului tehnic al ROMARM va fi numit ca şi director interimar la uzină, în locul lui Ştefan Danciu, actualul manager. Călinoiu a precizat că la UM Sadu s-a constatat management defectuos.

Preşedintele Călinoiu a anunţat miercuri că, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut o întâlnire cu directorul general al ROMARM, Dan Tache, în urma căreia au stabilit măsurile care urmează să fie luate în perioada următoare pentru redresarea uzinei. Asta deoarece UM Sadu are grave probleme în asigurarea contractelor pentru producţia de armament şi, implicit, cu plata salariilor celor aproximativ o mie de angajaţi în perioada următoare. Grav este că, până acum, fabrica nu are nici un contract încheiat, ceea ce duce la imposibilitatea achitării salariilor către angajaţi.
“Am vorbit la modul cel mai serios cu directorul general al ROMARM şi am stabilit că trebuie luate măsuri urgente pentru eficientizarea activităţii în uzină. În acest sens, un prim pas va fi făcut prin numirea directorului tehnic al ROMARM ca director interimar la uzină în locul lui Ştefan Danciu.
Va fi analizată problema stocurilor pentru că există produse, dar e vorba de preţul la care au fost produse, cum trebuie livrate, nu ştiu dacă vor fi livrate la preţul de producţie”, a spus ieri Călinoiu.

Analiză la fabrica de armament
“Se va face şi o analiză completă şi etapa următoare este de a atrage contracte. Este o fabrică de care va avea nevoie în continuare nu numai Gorjul”, a mai precizat Ion Călinoiu. Şeful judeţului exclude de altfel posibilitatea rămânerii fără loc de muncă a celor 950 de angajaţi ai UM Sadu, autorităţile locale şi judeţene încercând prin toate mijloacele să redreseze situaţia economică a uzinei. Totodată, acesta a acuzat fosta conducere de management defectuos de-a lungul mai multor ani şi ajungerea în situaţia actuală a uzinei, fără contracte şi datorii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here