Mirel Rădoi vrea medalie la Jocurile Olimpice: Ne calificăm atât de rar!

450

Antrenorul României, Mirel Rădoi, speră ca selecționata olimpică să urce pe podium la Tokyo. Deşi nu a putut forma un lot foarte competitiv, şi din cauza refuzului anumitor cluburi de a-şi lăsa jucătorii la JO, principalul naționalei știe că astfel de ocazii sunt foarte rare. România va participa la olimpiadă pentru prima dată după 56 de ani. ,,Ne calificăm atât de rar, că ar trebui, când participăm, să luăm o opțiune serioasă, să aducem ceva rezultate. În momentul când ne calificăm să facem o performanță. În mintea mea de om nebun am zis o medalie, dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi să trecem de faza grupelor. Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finală mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie şi să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor”, a spus Mirel Rădoi. Ronaldo Deaconu este ultimul convocat la lotul ,,tokyotricolorilor”. Jucătorul lui Gaz Metan Mediaș i-a luat locul lui Dragoș Nedelcu, care a ajuns la Fortuna Dusseldorf. Fotbalistul a povestit ce s-a întâmplat când a primit apelul, dar şi ce obiectiv are. ,,Eram pe drum spre Mediaș, când am primit mesaj de la Mister, că s-a aprobat un înlocuitor pentru Nedelcu. Am întors la primul sens giratoriu și am gonit spre cantonament. Nici nu m-am mai gândit la altceva. Aș minți dacă aș spune că nu am fost dezamăgit că nu am fost convocat inițial. Am avut un sezon bun, cu cifre foarte bune. Acum pot spune că este anul cel mai bun pentru mine, din punct de vedere fotbalistic. Este o senzație unică, de mic îmi doream să îmbrac tricoul echipei naționale și când ascult imnul mi se face pielea de găină. De asta te apuci de fotbal. Am pus accent pe Tokyo decât pe un transfer pe bani afară.
Rădoi este un antrenor cu o viziune asupra fotbalului și a vieții, cu o mentalitate nouă care ne lipsea nouă, românilor. Iar Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment unic, nu doar pentru un fotbalist, ci și pentru un sportiv, chiar sper într-o medalie”, a declarat Deaconu pentru frf.ro. Ultimul ,,olimpic” este cotat la 900 de mii de euro pe transfermarkt.
Mirel Rădoi va merge la Olimpiadă cu 22 de jucători:
Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra Giurgiu), Ștefan Târnoveanu , (FCSB);
Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu ( FC Botoșani), Antonio Sefer (Rapid București); Ronaldo Deaconu (Gaz Metan Mediaș).
Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here