Minune pe o stâncă de pe Cheile Sohodolului

1978

Două pete provenite din scurgerea apei pe versanți au creat pe Cheile Sohodolului imagini demne de icoanele din biserici, chipurile lui Iisus Hristos și al Maicii Domnului putând fi observate chiar de pe drumul folosit de turiști atunci când merg la grătare. La câteva sute de metri de la intrarea în perimetrul respectiv, pe partea dreaptă, peste râul Sohodol, versantul respectiv poate fi văzut de oricine, localnicii vorbind deja doar despre “minunea” produsă la câțiva kilometri de ei. Unii au mers deja să vadă despre ce este vorba, după ce au auzit că inclusiv preotul din sat s-a dus acolo cu primarul localității, inițial nici lui Adrian Câmpeanu nevenindu-i să creadă că așa ceva este posibil.
Fiica șefului de post din comună, Alesia, a fost cea care a observat pentru prima dată imaginile despre acum vorbește toată lumea, edilul din Runcu mergând și aprinzând lumânări acolo, alături de alți localnici, mai ales după ce preotul din sat, Vasile Popescu, le-a spus că lumânările pot fi aprinse în orice loc în care cineva se roagă la Dumnezeu. “E nevoie de credință pentru a putea observa imaginile cu chipul Domnului Iisus și al Fecioarei Maria pentru că acestea nu sunt clar conturate pe stâncă. Se observă însă ochii, părul, gura, nasul, sunt elemente care conturează portretul unei persoane care seamănă cu Mântuitorul. Eu nu cred în semne, dar e un motiv în plus să ne rugăm la Dumnezeu și să ne dăm seama încă odată că Dumnezeu nu ne părăsește. Noi suntem cel care ne întoarcem fața de la El”, spune părintele Popescu.
Primarul Adrian Câmpeanu declară, la rândul său, că a văzut tineri care au oprit în locul respectiv și au mers pentru a aprinde lumânări, dar și pentru a-și face poze pe care, ulterior, eventual să le posteze pe rețelele de socializare de pe internet. El e uimit de cele întâmplate, mai ales că la început nu a crezut că așa ceva e posibil. “M-am mirat că se întâmplă așa ceva la noi în localitate și tocmai de aceea am venit să văd. Am trecut apa, m-am dus până acolo să văd dacă nu e vreun desen, ceva, dar sunt doar niște pete provenite de la infiltrații. Și mai interesant mi s-a părut faptul că o bucată de stâncă e desprinsă acolo și nu ne dăm seama de când sunt aceste chipuri de pe stâncă pentru că pe bucata desprinsă a crescut deja iarbă. Asta înseamnă ori că cele două imagini sunt acolo de mult și nu le-a observat nimeni, ceea ce nu cred, ori ele au apărut acum, mai recent și așa a fost să fie ca Alesia să le observe pentru prima dată. Poate nu întâmplător pe ea o cheamă Alesia, adică cea aleasă”, spune primarul din Runcu.
Locația respectivă se află la câteva sute de metri înainte de mica grotă amenajată ca loc de adăpost și rugăciune pentru turiștii prinși pe munte de vremea rea. Locația respectivă a fost amenajată pe versant de câțiva bucureșteni luați pe nepregătite de o ploaie torențială, ei încercând să le fie de folos și altora care nu ar ști ce să facă pe munte în asemenea condiții dificile. Locul e ușor de recunoscut pentru că pe marginea drumului folosit de turiști a fost amplasată o mănăstire în miniatură, iar cei care trec pe acolo chiar au botezat locul “la Mănăstire”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.