Minprest face economie la combustibil! – Salariații vin cu coasele de acasă să nu folosească cositorile pe benzină ale unității

420

Minprest Serv are în derulare un contract cu CE Oltenia privind curățarea ierbii în plantațiile de salcâm, copacii fiind plantați de salariații acestei subunități pe haldele de steril ale companiei, din zona Motru. Procedura este însă greoaie, deoarece salariații Minprest, obligați să folosească motocositoare pe benzină, au ajuns să presteze cu coase aduse de fiecare de acasă, asta deoarece unitatea ar vrea să facă economii la combustibil.

De trei zile, în haldele de steril de la Lupoaia în jur de 20 de salariați ai Minprest Serv Rovinari prestează la curățarea plantației de salcâmi, de vegetația uscată. Mai exact, angajații în cauză taie iarba din plantație, activitatea fiind însă mult îngreunată de uneltele rudimentare cu care muncesc respectivii salariați. Deși contractul prevede că activitatea, plătită de CEO, ar trebui făcute cu motocositoare, pe haldă se lucrează cu coase aduse de angajați de acasă. Oamenii sunt nemulțumiți, deoarece munca este titanică, afară este extrem de cald, iar plata activității este de mizerie.
O spune liderul de sindicat de la Lupoaia, Nicu Bunoaica, care a văzut salariații, minerii solicitându-le coasele, în timpul pauzelor de masă, pentru a cosi și ei iarba de pe sub benzile transportoare, pentru a putea vedea mai ușor funcționarea rolelor de la abzețere.
,,Cei de la Minprest arată că își bat joc de acești oameni pe care îi plătesc cu minimul pe economie și îi consideră sclavi pe plantație. În fapt, respectivii chiar sunt sclavii Complexului Energetic Oltenia, ei lucrând de fapt pe plantațiile acestui mare moșier”, a declarat Bunoaica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here