Minorul bătut de tatăl său, sub Protecţia Copilului

224

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o anchetă în cazul unui copil de 13 ani bătut cu bestialitate de propriul tată. Minorul mai are o soră, mai mică decât el. Ambii copii intră în sistemul de protecţie, iar părinţii vor fi decăzuţi din drepturi.

Un copil de doar 13 ani, din comuna Negomir, a suportat o bătaie cruntă, primită chiar de la tatăl său. Bărbatul şi-a descărcat nervii pe propriul fiu şi l-a bătut cu bestialitate cu lanţul de la un motofierăstrău şi cu o curea de piele, pe motiv că micuţul nu a hrănit animalele din gospodărie. Minorul mai are o soră de cinci anişori, ambii suportând adesea corecţiile aplicate de tatăl lor. Mai mult decât atât, mama lor îi părăsise în urmă cu doi ani, plecând în străinătate şi lăsându-i pe micuţi în grija tatălui.

Protecţia Copilului îi protejează pe minori

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o anchetă în acest caz. „O să luăm certificat medico-legal. Vom face o acţiune de decădere din drepturi a tatălui. Ambii copii intră în sistemul de protecţie; de ieri (n.r.: luni) fetiţa a fost luată, iar băiatul a declarat că nu doreşte să mai rămână în familie. Şi el va fi luat şi introdus în sistemul de protecţie”, a explicat Ninela Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Astfel, bărbatul care şi-a maltratat fiul va plăti scump pentru fapta sa, fiind decăzut din drepturile părinteşti. Copiii lui vor primi atenţia şi îngrijirile speciale ale personalului din cadrul DGASPC Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here