Minora violată la Albeni, primeşte consiliere psihologică

179

O echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a deplasat la Albeni şi a discutat cu familia minorei violată. Fata urmează un program de consiliere de specialitate. Reprezentanţii DGASPC Gorj vor continua să monitorizeze acest caz, împreună cu autorităţile locale.

Înainte de a se deplasa la Albeni, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au luat legătura cu autorităţile locale, acestea oferindu-le sprijinul lor în acest caz. Astfel, marţi, 30 august, o echipă a DDGASPC Gorj s-a deplasat la Albeni, la domiciliul fetei şi au discutat cu familia sa şi cu ea. „S-a discutat cu familia. Fetiţa este deja într-un program de consiliere, început încă de când a fost internată la Spitalul Judeţean, după viol. Bunicul ei a zis că fata va continua consilierea cu aceeaşi persoană”, a declarat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

DGASPC continuă monitorizarea cazului

În urma vizitei la domiciliul familiei minorei violate, reprezentanţii DGASPC Gorj spun că vor continua să monitorizeze cazul, împreună cu autorităţile locale din Albeni. „Vom monitoriza situaţia, să vedem dacă fata continuă programul de consiliere. Ea locuieşte la bunici acum, părinţii fiind plecaţi în străinătate, dar nu s-a instituit până acum nicio măsură de curatelă. Se va avea în vedere instituirea măsurii de curatelă. Şi vom continua monitorizarea familiei împreună cu autorităţile locale”, a explicat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Remember!

La mijlocul lunii august o fată în vârstă de 14 ani, din comuna Albeni, a fost violată de patru tineri din localitate. Minora locuieşte doar cu bunicii săi, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate. Bunicii au dus-o la spital imediat ce au aflat că tânăra fusese victima unei agresiuni sexuale. Medicii au confirmat că a fost vorba despre un viol. Victima a fost traumatizată de întâmplare şi a început un program de consiliere de specialitate. Totodată, împreună cu bunicul său, fata a depus o plângere penală împotriva celor care au violat-o.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here