Minoră exploatată sexual în apartamente închiriate în Târgu-Jiu

14332

O fată de 17 ani a fost păcălită de un tânăr din Dolj și obligată să se prostitueze în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu.

Doi tineri din județul vecin, Dolj, au fost arestați pentru trafic de minori şi  proxenetism.
Potrivit procurorilor DIICOT, în cursul lunii mai 2023, unul dintre inculpați a recrutat, în vederea exploatării sexuale, o minoră, prin inducere în eroare – metoda loverboy, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 17 ani), dar şi prin  constrângere, prin violențe fizice  și amenințări cu o armă albă.
„În perioada mai-iunie 2023, persoana vătămată minoră a fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, inculpatul ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Persoana vătămată minoră a fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea inculpat”, a anunțat DIICOT.
Sumele de bani obținute, peste 10.000 de lei, din practicarea prostituției au fost însușite de către inculpaţi.
Prin metoda Loverboy, felele sunt ademenite, făcute să se îndrăgostească şi apoi obligate să se prostitueze.
În plus, cel de-al doilea inculpat, în perioada mai-iunie 2023, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană majoră, cu grad de handicap, beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție.
Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele inculpaţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.
Cei doi tineri, în vârstă de 24 și 25 de ani, din județul Dolj, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here