Minor arestat pentru furt

354

Seria evenimentelor neplăcute, înfăptuite de minorii gorjeni, continuă. După ce, la sfârşitul săptămânii trecute trei copii asistaţi în două case de tip familial din Motru au dispărut, fiind ulterior găsiţi de poliţişti, acum alţi doi minori au intrat în atenţia oamenilor legii, fiind autorii unui furt.

Pe data de 19 octombrie 2010, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-au prezentat pe minorul M.I.B, de 16 ani, cu propunere de arestare preventivă Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu. Aceasta, împreună cu un alt minor, în vârstă de 13 ani, a comis infracţiunea de furt. Concret, luni, 18 octombrie, o patrulă mixtă poliţist-jandarm din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-a identificat pe suspect la scurt timp după ce acesta împreună cu celălalt minor, ambii asistaţi ai unei case de tip familial, au sustras din incinta biroului unui executor judecătoresc, un telefon mobil în valoare de 1.700 lei. Telefonul sustras a fost găsit asupra suspectului de 16 ani, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Vinovatul e în arest

Tânărul de 16 ani, fiind prezentat Parchetului cu propunerea de arest preventiv, a fost arestat. Instanţa de judecată a emis pe numele suspectului minor, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here