Minor accidentat la balotat paie

500

Un băiat, de 15 ani, din Jupânești, a ajuns la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, fiind supus unor intervenții chirurgicale, după ce s-a accidentat în timp ce lucra pe un utilaj care balotează paiele rămase după treieratul grâului. Accidentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute și nu ar fi devenit poate public dacă apropiați ai copilului nu ar fi încercat să îl scoată pe acesta din spital, sub pretextul că ar dori să îl mute la Târgu-Jiu, medicul care se ocupă de îngrijirea lui având suspiciunea că, de fapt, cei pentru care minorul lucra ar fi dorit mușamalizarea incidentului.

Medicul Vladița Roșkanovici spune că s-a opus, ieri dimineață, externării minorului, după ce a constatat că de la producerea accidentului și până acum băiatul nu a fost vizitat de membri ai familiei, ci doar de persoane despre care ar fi aflat că lucra la ele în momentul producerii evenimentului. “A fost un domn aici care a spus că ar fi un unchi al băiatului, care de dimineață a solicitat transferul la o altă unitate medicală, dar eu nu am fost de acord pentru că nu avem părinții pacientului minor aici, iar unchiul nu a putut prezenta o procură. L-am supus pe băiat unei intervenții chirurgicale în cursul zilei de sâmbătă, dar mai are nevoie de alte intervenții, inclusiv de transplant de tendoane pentru a nu rămâne cu sechele pentru că rana este destul de gravă, o rană produsă la ceea ce putem considera a fi un accident de muncă”, spune medicul chirurg.
Unchiul care a vorbit cu medicul în vederea externării în grabă a băiatului spune că el doar îl găzduiește pe băiat și neagă faptul că acesta s-ar fi aflat la muncă la un alt localnic. “El are părinții în Italia, vor veni și ei sâmbătă acasă și ei vor decide împreună cu medicul ce să facă. E tratat bine aici la Tg Cărbunești, dar ziceam să-l ducem la Tg Jiu. El nu era la muncă pentru că nu-i place munca, era mai mult să se relaxeze”, spune Constantin Corici despre nepotul său, alți localnici susținând însă că băiatul venise din Italia în timpul vacanței de vară tocmai pentru a mai munci prin sat și a câștiga un ban în plus.
Accidentarea sa face însă și obiectul unei investigații a Poliției, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, menționând că dosarul vizează comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, vătămare produsă de minor în timp ce se afla la muncă pe un utilaj agricol. Cazul e și în atenția Direcției pentru Protecția Copilului Gorj, dar și a Primăriei Jupânești, edilul Petre Gușiță dispunând monitorizarea situației minorului și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentarea acestuia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here