Minor “pierdut” de o mamă cadru didactic

273

vlcsnap-2010-06-10-14h45m55s176Un băieţel de 8 ani a devenit subiect de ştiri după ce mama lui l-a anunţat la Poliţie că a dispărut de acasă. Adevărata ştire este aceea că femeia, cadru didactic, după ce i-a anunţat pe oamenii legii despre faptul că nu-şi găseşte fiul, şi-a schimbat declaraţiile de câteva ori.

Femeia s-a ales cu amenda maximă prevăzută de legislaţie pentru astfel de situaţii, după ce poliţiştii au făcut noapte albă pentru a descâlci iţele acestei „dispariţii”.

Janina Cornelia Iordache are 35 de ani şi predă discipline tehnice la liceul din Motru, miercuri după-amiază „dispărând” de la apartamentul său din Târgu Jiu, la care a revenit după-miezul nopţii. Divorţată, deci o femeie liberă, aceasta s-a trezit în plină noapte că băiatul ei, Alexandru, nu mai este acasă. Au urmat căutări prin diferite locuri şi, în cele din urmă, drumul la Poliţie pentru a anunţa dispariţia. Oamenii legii au fost anunţaţi doar după ce bunica băiatului a insistat să se apeleze la aceştia, bătrâna spunând că fără nepotul său Alexandru nu ar mai fi putut să trăiască. “Eu i-am spus lui fiică-mea că până dimineaţa eu nu rezist dacă aflu că i se întâmplă ceva rău băiatului. Ea era la facultate când l-a născut, l-a născut şi prematur, numai eu ştiu cât de greu am crescut acest copil, mai ales că ea e şi despărţită de soţ. Ne-am dus noi şi l-am căutat pe lângă bloc, prin parc, am fost şi la spital după el, dar nu era, bine că l-au descoperit acum”, spune Elena Iordăchescu.

O glumă proastă

Alexandru a fost găsit în cele din urmă de către poliţişti. Băiatul dormea pe scara de acces în blocul în care stă, semn că se întorsese acasă după ce mama şi bunica au plecat să anunţe Poliţia. Ambele femei au ajuns la Poliţie, cea mai grea situaţie având-o mama, Janina spunându-le poliţiştilor diferite variante despre împrejurările în care a rămas fără copil, niciuna nefiind confirmată deocamdată. “Un cadru didactic nu-şi poate lăsa copilul cu bunica, e vreo problemă ? Dumneavoastră nu v-aţi lăsat niciodată copiii cu părinţii, cu bunicii sau socrii ? S-a întâmplat o dată, acum sunt destul de supărată, vă rog să mă lăsaţi”, a spus femeia. La Poliţie a ajuns şi fostul ei soţ, pe care, iniţial, poliţiştii l-au suspectat, ca în orice caz de acest gen, de o posibilă răpire a băiatului sau de o simplă vizită făcută acestuia şi neanunţată mamei. Culmea este că atunci când poliţiştii l-au întrebat la telefon dacă ştie ceva despre Alexandru, bărbatul a declarat că „da”, menţionând că este la el acasă. Acasă la el s-au dus însă şi poliţiştii, care l-au luat la întrebări, acesta recunoscând în cele din urmă că nu ştie nimic despre dispariţie şi că a spus că Alexandru s-ar afla la el doar „în glumă”.

Amendă pentru mama neglijentă

Oamenii legii n-au glumit însă deloc în această anchetă, mai ales că în ultima săptămână un băiat de şase a fost omorât de un individ pentru că nu s-a lăsat violat, iar un alt copil, de 5 ani, a fost violat de un minor de 17 ani. Ancheta începută ieri dimineaţă a fost cu atât mai greoaie cu cât mama nu a fost în stare să spună exact cum s-a produs „pierderea” lui Alexandru. “Din primele cercetări reiese că bunica nu avea cunoştinţă despre dispariţia minorului, iar mama a avut declaraţii care s-au schimbat de la un moment la altul al anchetei. Iniţial a spus că l-a lăsat la o stomatologie din oraş, apoi a revenit zicând că l-a lăsat în faţa blocului la joacă pentru ca de aici să meargă la bunică. Ulterior a revenit din nou şi a spus că a avut grijă de băiat până în jurul orelor 16, când l-a lăsat în faţa blocului la joacă. Urmează să se facă cercetări pentru a se stabili toate împrejurările în care copilul a dispărut, precum şi ce făcea mama în acele momente”, menţionează inspectorul principal Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. În cele din urmă, mama băiatului a primit la finalul anchetei de ieri o amendă de 500 de lei pentru neglijenţa manifestată, suma respectivă fiind maximul prevăzut de legislaţie.

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here