Minivacanță de foc pentru salvamontiști

221

Dacă pentru majoritatea românilor, ultimele zile au însemnat relaxare și distracție, pentru salvamontiști a fost o minivacanță de foc. Au fost foarte multe intervenții, majoritatea necesitând transportul cu ambulanțele sau elicopterul către unitățile medicale. În această perioadă, cele 39 de structuri salvamont din țara noastră au intervenit la 73 de acțiuni de salvare, 5 dintre acestea fiind soluționate de către salvamontiștii gorjeni.

Minivacanța încărcată pentru salvamontiștii din întreaga țară, ei fiind solicitați să intervină la nu mai puțin de 73 de evenimente montane, în care au fost implicate peste 80 de persoane, dintre acestea 4 fiind predate elicopterelor SMURD și peste 50 de victime, ambulanțelor SMURD și SAJ. Numărul evenimentelor este foarte mare, chiar și pentru această lună de vârf de sezon turistic, fapt ce impune o mare atenție din partea celor care merg pe munte. “O mulţime de oameni din diverse structuri lucrează 24/24 ore în slujba dumneavoastră, și vorbim aici de cei care gestionează apelurile de urgenţă din dispeceratele SNAUU 112, dispeceratele Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Dispeceratul Naţional Salvamont şi dispeceratele judeţene Salvamont, comandamentul de coordonare din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, apoi cei care intervin direct în teren, salvamontiştii din cele 39 de structuri Salvamont judeţene şi locale, apoi cei care preiau accidentaţii, personalul de pe ambulanţele SMURD şi SAJ și cel de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercând să asigure permanent intervenţii de salvare montană cu promptitudine și profesionalism”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Salvamont România, singura structură care deţine competenţă legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, îndeamnă oamenii la responsabilitate și trag un semnal de alarmă, pentru un munte mai sigur și cu cât mai puţine evenimente. Reamintim faptul că, luna August este “Luna responsabilităţii pe munte- Luna Salvamont Româsnia”!
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here