Minivacanță de 1 iunie, la înălțime

236

În perioada 1-5 iunie, bugetarii beneficiază de o minivacanță. Vor fi libere zilele de joi 1 iunie, vineri 2 iunie și luni 5 iunie. Cei care încă nu și-au făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână pot să opteze pentru relaxare la Rânca și o plimbare pe Transalpina, șoseaua fiind deschisă, oficial, pe 29 mai.

Minivacanța de 1 Iunie și Rusalii bate la ușă. Cabanierii din zona stațiunii Rânca s-au pregătit cum se cuvine pentru a-i întâmpina pe turiști și se așteaptă la un număr mare de oaspeți, mai ales că, de luni, s-a deschis oficial și Transalpina, cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din România.
Transalpina sau Drumul Regelui atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Iniţial, şoseaua a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de “Drumul Regelui”. După cel de-al Doilea Război Mondial, când a mai fost folosit şi reabilitat de germani, acest drum nu s-a mai modernizat sub nicio formă până în anul 2009, când a fost demarat proiectul de reabilitare; lucrările s-au reluat, spre bucuria celor care intenţionează să parcurgă acest traseu. Peisajele montane surprinse de-a lungul Transalpinei sunt de vis, motiv pentru care cei care ajung pe Drumul Regelui o dată își propun să revină cât mai curând. Transalpina este parcursă pe traseul Sebeş – Şugag – Obârşia Lotrului – Rânca – Novaci într-un timp de aproximativ 3 – 4 ore.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here