Ministrului Energiei Virgil Popescu i se cere să demită urgent un director al CEO!

6981

Președintele filialei Gorj a Cartel Alba, Alin Munteanu, îi cere ministrului Energiei să demită directorul din CE Oltenia care se se ocupă fix cu restructurarea CEO și combinațiile privind investitorii cu care Complexul Energetic Oltenia a încheiat parteneriate pentru înființarea societăților mixte care vor construi parcuri fotovoltaice și vor trece centralele de pe cărbune, pe gaz.

Este vorba despre Lăcrămioara Pințea, ,,șefa” restructurării CEO.,,Pințea a adus OMV-ul în CEO… Conform declarației de avere a lui Viorel Pințea, acesta este în board-ul OMV iar soția sa, Lăcrămioara Pințea, în boardul CEO. În opinia noastră, e conflict de interese. Statul le dă bani, CEO, terenuri, ca să înființeze acele parcuri fotovoltaice, și îi vedem acționari. Aceasta se ocupă de restructurarea, de fapt, de închiderea carierelor și termocentralelor și pe doamna nu o mișcă nimeni de aici. Îi solicităm ministrului Energiei s-o demită urgent pe Lăcrămioara Pințea, singurul director al CEO care practică ,,telemunca”, aducându-i-se la București toate actele care trebuie semnate”, a declarant Alin Munteanu.
Așa cum s-a mai relatat în Gorjeanul, în parteneriat cu OMV Petrom, CEO va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Ișalnița, unul cu o putere instalată de 132 MW pe halda interioară din Tismana – EMC Roșia – Rovinari ), un altul la de 128 MW pe halda interioară Tismana 1 a SE Rovinari și cel de-al patrulea, de 110 MW, pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari. ,,În CEO există voci care se întrebă dacă relațiile interpersoanale au influențat investițiile companiei și strategiile de creștere a afacerii acesteia, în contextul în care, Lăcrămioara Diaconu Pințea este membră a Directoratului producătorului energetic, iar soțul acesteia, Viorel Pințea deține o poziție extrem de importantă în conducerea OMV Petrom, aceea de director Unitatea de Afaceri” – Gorjeanul, ediția din 12 ianuarie, 2022. Liderul Cartel Alfa mai spune că la negocierile cu administrația pentru încheierea noului CCM va cere o majorare de 40 la sută a veniturilor salariaților companiei. ,,CEO a demonstrat că are bani, atâta timp cât Lăcrămioara Pințea i-a putut majora leafa subordonatului ei, Sorin Alecu, acest director ajungând la un salariu de 16 mii de lei”, a mai declarat Alin Munteanu.
Mihaela C.Horvath