Ministrul Niţă şi şeful CEO, întorşi din drumul spre Bulgaria

238

Criza politică apărută în ultima perioadă în ţara vecină Bulgaria a schimbat pentru moment planurile economice şi ale Complexului Energetic Oltenia(CEO) şi ale Ministerului Energiei, privind intrarea pe piaţa din Turcia.

Asta deoarece managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, şi ministrul Energiei, Constantin Niţă, au intenţionat să plece recent în Bulgaria pentru a încheia cu această ţară o înţelegere comercială privind tranzitarea spre Turcia, ţară interesantă în privinţa posibilei vânzări de energie a unităţii din Oltenia. “Ca să vindem energie în Turcia trebuie să tranzităm Bulgaria, iar asta se poate face în urma unui acord comercial cu această ţară. Nu s-a reuşit până acum, motivul acesta făcând să îmi plănuiesc o vizită acolo cu ministrul Niţă. Din păcate, în ziua când trebuia să ne vină biletele în Bulgaria a picat Guvernul. Tot din cauza unor probleme pe energie şi cam cu aceiaşi actori”, a explicat, vineri, Laurenţiu Ciurel. Acesta a menţionat că deocamdată planurile legate de vizita în ţara vecină nu s-au reluat, asta urmare a incertitudinii politice existente acum în Bulgaria.
Reamintim că în februarie în urma protestelor la adresa preţurilor la electricitate, premierul ţării Boiko Borisov a demisionat aici urmând să aibă loc pe 12 mai alegeri anticipate. “Nu s-a reprogramat întâlnirea deoarece nu ştim încă cine este interlocutorul pe acea parte(n.r. pe energie). Turcia este o ţintă deoarece zona Istambul are un deficit de energie de peste 1000 de megawaţi şi ştiu asta de la partenerii chinezi cu care o să facem grupul cel nou. Până când va exista deficitul acesta ar putea fi o oportunitate acest export de energie”, a explicat Ciurel.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here