Ministrul Niţă, despre executarea silită: ,,Sunt probleme la RAAN. Am schimbat conducerea”

218

Un executor judecătoresc a pus sechestru, luni, pe şase autoturisme şi două locomotive aparţinând Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) în contul unui debit de 1,3 milioane lei pe care aceasta îl are de achitat către mai mulţi furnizori de servicii. De altfel, se pare, că şi sediul din Drobeta Turnu Severin al acesteia se află sub sechestru pentru o datorie de 15 milioane lei, situaţie care a generat tergiversarea şi, astfel, întârzierea cu nouă zile a plăţii salariilor celor 2.700 de angajaţi care se ridică la aproximativ 70 milioane de lei.

Pentru această situaţie, directorul general al RAAN, Marius Preda, a fost schimbat din funcţie, în locul său fiind numit consilierul ministrului delegat pentru Energie, Dan Andruşcă. Schimbarea a fost anunţată luni şi de către ministrul Energiei, Constantin Niţă, la Târgu-Jiu.
Andruşcă a primit un ultimatum din partea sindicatelor să identifice o soluţie pentru achitarea drepturilor salariale, în caz contrar în sucursalele regiei se vor organiza proteste.
RAAN are conturile blocate de furnizori şi dacă Guvernul nu va achita cele aproape 100 de tone de apă grea preluată la rezerva de stat există riscul paralizării activităţi în toate sucursalele acesteia. Problemele la RAAN sunt cauzate de stoparea investiţiilor la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, motiv pentru care a fost diminuată producţia de apă grea.
Actualmente datoriile RAAN se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here