Ministrul Natalia Intotero, la Târgu Jiu, alături de echipa de robotică Tea-Borgs

1808

Echipa de robotică Tea-Borgs a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” a fost vizitată de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Ministrul Natalia Intotero s-a aflat sâmbătă la Târgu Jiu, unde a participat și la Summitul Tinerilor. Aceasta s-a alăturat și echipei de robotică a CNTV Târgu Jiu, încurajându-i și felicitându-i pentru ceea ce fac, sub îndrumarea profesorului Eugen Nodea.
,,O discuție la o ceașcă de ceai a însemnat pentru Tea-Borgs începutul poveștii unor campioni… O mână de tineri talentați și un profesor pasionat, care a fost deschis la dorința lor de a intra în minunata lume a roboticii. A fost nevoie doar să stea împreună, acum câțiva ani, la o ceașcă de ceai, să pună ideile cap la cap, și așa a luat naștere clubul Tea-Borgs, care funcționează în cadrul Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Anul 2022 a însemnat participarea la Campionatul Mondial de Robotică, desfășurat la Geneva, unde au obținut locul opt. Sunt tineri care iubesc matematica, cea mai mică medie fiind 9, majoritatea fiind 10. Astăzi clubul numără 17 elevi pe care i-am vizitat cu bucurie. Am fost încântată să văd cum funcționează robotul la care lucrează deja de câteva luni bune, pentru a participa cu el la competițiile din domeniu. Speră cu toții, în frunte cu profesorul Eugen Nodea, să ajungă la competiția mondială, la care echipa a ajuns de mai multe ori de la înființare și până în prezent. Le țin pumnii și îi felicit pentru tot ceea ce fac zi de zi. Cu toții sunt copii buni, cu rezultate excepționale la învățătură, care au ales să își petreacă timpul liber în mod constructiv, fiind susținuți puternic de dascăli și părinți.
Chiar acum, ei filmează mesaje video prin care vor să îi încurajeze pe tinerii de vârsta lor să își petreacă timpul cu activități de tipul roboticii.
Au încredere că astfel tinerii vor renunța să fie agresivi unii cu alții și vor învăța ce înseamnă prietenia și munca în echipă. Bravo, copii buni!”, este mesajul transmis de ministrul Natalia Intotero, după ce le-a stat alături membrilor Tea-Borgs.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here