Ministrul Grigorescu a găsit miezul problemelor actuale ale CEO

309

Problemele pe care le are în prezent Complexul Energetic Oltenia sunt cauzate de faptul că fuziunea dintre cele trei complexuri s-a realizat fără o restructurare prealabilă a lor, a declarat, luni, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, prezent la un summit în Capitală.

“Astăzi, sectorul energetic ne oferă multe motive de îngrijorare, dar nu trebuie să ne facem un clasament. Pe lângă scăderea prețului petrolului, un alt motiv de îngrijorare este situația Complexului Energetic Oltenia, unde sunt 15.000 de angajați și unde este nevoie de restructurare”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, era necesară restructurarea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari și Craiova) înaintea fuziunii lor. “Nu sunt adeptul fuziunilor și achizițiilor fără o restructurare în prealabil. Lipsa de restructurare anterioară a făcut să ascundem adevăratele probleme. Am ajuns acum să ne întrebăm dacă tot sectorul are un rost. Trebuie să facem restructurări acolo unde trebuie făcute și trebuie să vedem de ce mix energetic avem nevoie”, a mai spus Grigorescu. El a arătat că sectorul cărbunelui este necesar pentru sistemul energetic românesc, iar acest lucru se vede cel mai bine în perioadele de consum mare.

CEO, departe de insolvenţă
Întrebat dacă și CE Oltenia se apropie de insolvență, ca în cazul Complexului Hunedoara, Grigorescu a ținut să sublinieze că situațiile celor două companii nu sunt similare. “Situația de la Hunedoara nu este similară cu cea de la Complexul Oltenia, chiar dacă unele probleme sunt similare”, a arătat ministrul. Potrivit acestuia, strategia energetică va arăta ce fel de mix energetic va trebui să dețină România. “Când vorbim de mixul energetic, este nevoie de o viziune pe termen lung”, a adăugat Grigorescu, amintind situația din sectorul regenerabilelor, unde la început s-au dat subvenții generoase, care apoi aproape au fost sistate, pentru ca acum să se reîncerce o situație de echilibru.

Strategia energetică, gata la toamnă!
“Strategia energetică ar trebui să ofere claritate unde trebuie să investească statul. Strategia ar trebui să arate mai degrabă ca un plan de afaceri decât ca un document de politici publice. Strategia o face Ministerul Energiei și este a României. Sunt câteva sute de specialiști care sunt în dialog cu noi pe această temă”, a mai spus ministrul citat de Agerpres. Potrivit acestuia, întreaga strategie va fi finalizată în toamna acestui an, însă pe parcursul elaborării ei vor fi expuse dezbaterii publice diverse aspecte.
A.S.

3 COMENTARII

  1. Draga Grigorescule, nu ar fi mai bine sa va restructurati sau mai bine sa dizolvati toate ministerele ca acolo voi chiar nu faceti abolut nimic, decat dormiti!

  2. V-as da afara pe toti si sa nu mai aveti nici loc de munca si nici bani de paine sau de altceva. Ati pus curu’ pe tot, iar noi sa murim de foame. Fir- ati ai dracu’ voi sa fiti! Numai de restructurari si micsorari salariale auzim! Mai duceti- va dracului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here