Ministrul Finanțelor, la întâlnire cu primarii PNL din Gorj la Cantonul Silvic din Cerna Sat! Gazda întrevederii liberale, pesedistul șef al Direcției Silvice Mehedinți

2706

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a întrunit primarii PNL în frunte cu liderul organizației gorjene, vineri, la Cerna Sat, pentru a-i mobiliza în vederea campaniei electorale, turul al doilea de scrutin, asta după ce filiala din Gorj s-a poziționat pe un loc codaș, la nivel național, la primul tur al prezidențialelor. Interesant este că, ministrul din Guvernul Orban a acceptat să întrunească liderii din PNL Gorj la Cantonul Silvic din Cerna Sat, aparținând Direcției Silvice Mehedinți, deși unitatea era condusă de Sorin Nicolcioiu, consilier județean PSD, trecut de scurt timp alături de liberali. La întâlnire a fost prezent edilul de Padeș, Serafim Antonie, care a pierdut alegerile în comuna pe care o conduce în favoarea PSD.

Cantonul Silvic al Direcției Silvice Mehedinți este situat în centrul localității Cerna Sat pe malul stâng al râului Cerna. Locația este renovată recent, are toate dotările, nu este deschis pentru turiști, deși are spații de cazare, gătire și servire a mesei și sală de ședință.
Deși locația funcționează pe circuit intern, mai precis a Direcției Silvice, aceasta și-a deschis, vineri, porțile pentru membrul Guvernului Orban, adică pentru ministrul Finanțelor care a venit însoțit de deputatul Dan Vîlceanu, de deputatul Gigel Știrbu de la Olt, dar și de o parte a primarilor PNL din Gorj, de consilieri și șefi de organizații. Inclusiv primarii celor două municipii, Motru și Târgu-Jiu au fost prezenți în Cantonul Silvic ce le-a fost pus la dispoziție chiar de șeful Direcției Silvice Mehedinți, de pesedistul Nicolcioiu, spun localnici din zonă.
De altfel, cel din urmă deține o cabană luxoasă în Cerna Sat, realizată cu fonduri, despre care presa locală a relatat că nu a respectat contractul încheiat cu AFIR.
După promisiuni financiare la investiții viitoare în zonă și încurajări legate de turul II al prezidențialelor, ministrul Cîțu și liberalii din Gorj au dat-o în petrecere în spațiul ce le asigura intimitate, el nefiind deschis pentru turiști ori pentru ochii curioși care ar fi trecut prin zonă. De altfel, pentru această intimitate s-a preferat Cerna Sat, altfel întrunirea la care unii au fost uitați se putea organiza în mod transparent la o locație adecvată din Târgu-Jiu. O parte a edililor PNL Gorj au recunoscut participarea la acest eveniment politic.
ANAMARIA STOICA

Sorin Nicolcioiu, cu averea împărțită în Gorj și Mehedinți
Consilierul județean PSD Mehedinți, Sorin Nicolcioiu, totodată, director al Direcției Silvice din județul vecin, deține, conform ultimei declarații de avere, două terenuri intravilane, unul în Padeș Gorj, iar celălalt în comuna mehedințeană Șimian.
Dacă cel din Gorj este dobândit în 2012, cel din Mehedinți este ceva mai recent (nu apărea în declarația de avere de la începutul mandatului de consilier județean, în 2016). Aceasta a fost achiziționat chiar anul acesta. De altfel, 2019 pare să fi fost un an foarte bun pentru directorul nostru, căci și-a mai cumpărat și o fâneață, în comuna mehedințeană Șvinița. La capitolul imobile, Nicolcioiu deține un apartament în Severin din 1998, o casă de vacanță în Cerna Sat din Gorj, casă care este în stadiul de construcție. De asemenea, tot în localitatea gorjeană, deține un imobil destinat spațiilor comerciale/producție, realizat pe fonduri europene. Toate aceste terenuri și imobile le deține împreună cu soția sa, la rândul ei, director al unui liceu din Mehedinți. La capitolul autoturisme, se pare că Nicolcioiu s-a limitat la a deține doar unul: și acela cam vai de mama lui, o Solenza din 2003. Cât privește veniturile aduse în casă de familia Nicolcioiu, nici aici nu se încadrează rău. Soții Sorin și Mihaela aduc în casă, anual, salariile de director în valoare de 98 937 de lei, respectiv 67 440 de lei. La aceste venituri, se adaugă și indemnizația de consilier județean a directorului: 11 907 lei. Sorin Nicolcioiu a stat pe lângă mai marii din PD-L, apoi din PSD, când era PD-L a apus, iar acum a schimbat macazul pentru PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here